torsdag 1. desember 2022

"Den uvillige spionen" av Eirik Wekre

Den uvillige spionen
Eirik Wekre
Krim/Thriller
367 sider
Papermoon
2022

Eirik Wekre (f. 1966) har etablert seg som en anerkjent forfatter av brennaktuelle thrillere. Han fikk sitt gjennombrudd med trilogien "Operasjon Snøhvit", "Operasjon Isbjørn" og "Operasjon Høye Nord".

Wekre er utdannet offiser. I forsvaret spesialiserte han seg først innen fjernoppklaring bak fiendens linjer, og siden i sikkerhet og kontraetterretning ved Troms Landsforsvar. Han gjennomgikk videre opplæring ved Forsvarets Skole i Etterretnings- og Sikkerhetstjeneste (nå Etterretningshøyskolen). Under den kalde krigen arbeidet han bl.a. som sikkerhetsoffiser i samarbeid med allierte styrker og Politiets Sikkerhetstjeneste (PST).

Wekre studerte siden til to mastergrader i økonomi og ledelse og er også autorisert finansanalytiker. Han har jobbet som strategisk rådgiver, analytiker og forvalter i inn- og utland.

Nok en spennende krim av Eirik Wekre, hvor handlingen kjører på høyeste gir og plottet er eminent.

Eirik Wekre er en lite kjent norsk krimforfatter som fortjener et mye større publikum. Dette er spenningslitteratur i verdensklasse! I høst har han utgitt sin tiende bok: "Den uvillige spionen" - en skikkelig pageturner. 

Wekre har selv bakgrunn fra de hemmelige tjenester, og skriver usedvanlig innsiktsfullt og troverdig fra dette universet. Som i tidligere bøker er plottet skremmende virkelighetsnært og aktuelt.

Denne gangen er russisk hybridkrig temaet. Jeg leste boken samtidig som nyhetene kom om sprengte rørledninger i Østersjøen og arrestasjoner av russiske droneflyvere og illegallister på norsk jord.

Vi blir kjent med hvordan russiske spioner tenker og opererer, og ikke minst Norges utfordringer med å stanse dem. En grøssende god opplevelse.

Den kvinnelige helten i årets bok er både kløktig og smart, men samtidig sårbar og svært troverdig. En karakter jeg blir glad i - jeg vil ha mer av henne!

I det hele tatt fungerer alle karakterene veldig bra, portrettene er alle tegnet med stor omhu – dette er helt klart en av forfatterens store styrker.

Wekre har teft, innsikt, varme og humor, men først og fremst en god penn og evne til å skape troverdige karakterer og plott. 

"Den uvillige spionen" anbefales som julegave til deg selv og alle andre som liker høyspenning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar