søndag 20. oktober 2013

"Dustedagboka 5" av Rachel Renée Russell

Dustedagboka 5
nedtegnelser fra en bedreviter - NOT!
Forfatter: Rachel Renée Russell
Oversetter: Kirsti Vogt
Sider: 320
Kagge Forlag
2013Dustedagboka er en gøyal dagbokroman for unge jenter i alderen 9 til 14 år, med tekst og tegninger om hverandre, på samme måte som i den populære Pingle-serien.

Bøkene er skrevet av Rachel Renée Russell. Hun er advokat og forfatter. Hun skrev sin første bok som sjetteklassing i bursdagsgave til sine to yngre brødre. Hun har hatt enorm suksess med Dustedagbøkene om Nikki J. Maxwell. Bøkene har solgt i fem millioner eksemplarer i USA, og er utgitt i 32 land.

Forlagets omtale:
Dustedagboka er en gøyal dagbokroman for unge jenter i alderen 9 til 14, med tekst og tegninger som om hverandre, på samme måte som i den populære Pingle-serien. Serien har solgt over fem millioner eksemplarer i USA, og ligger høyt på bestselgerlistene også i Norge. Når erkefiende MacKenzie får sin egen sladrespalte i skoleavisen, skjønner Nikki at hun selv må bli engasjert i avisen. Ikke minst fordi avisen gir tilgang til hennes store kjærlighet, Brandon. Nikki etablerer en spør og svar-spalte, som snart blir veldig populær. Sammen med BFF-vennene (Best Friends Forever), Zoey og Chloe, snekrer de sammen fantasifulle svar til alle problemstillingene som renner inn.

Dette er den femte boken i Dustedagbokserien serien, og den er minst like god som de fire foregående bøkene. Den gjør et dypdykk i livet til tenåringsjenta Nikki J. Maxwell. Hun er elev ved den snobbete privatskolen Westchester. Vi blir vitne til hennes stadige problemer med den vemmelige og beregnende Mackenzie, og den stadig blomstrende forelskelsen i Brandon. Livet er med andre ord så galt som alltid!

Denne gangen har Nikki flere problemer som hun må løse. Hennes erkefiende, den irriterende pene, rike og populære Mackenzie, sprer rykter om at Nikki er forelsket i Brandon gjennom hennes spalte i skoleavisa! Mackenzie har med andre ord startet en krig. Nå vil Nikki avslutte den!
Hun må prøve å finne en måte å stoppe Mackenzie på. Å bli med i avisen synes å være det beste alternativet.
Her starter hun en spør og svar-spalte. Denne blir etterhvert svært så populær. Til å begynne med synes hun det er gøy å besvare alle brevene som kommer, og løse de andre barnas problemer. Men når mailboksen hennes blir så propp full av spørsmål at det blir vanskelig å få besvart alle henvendelsene, trenger Nikki hjelp fra sin bestevenninner, Zoey og Chloe.

Som de andre bøkene i denne bestselgende serien, er denne boka skrevet i dagboks form og illustrert med mange morsomme tegninger.
Historien er som alltid både søt, humoristisk, uskyldig og til tider brutalt ærlig. Den har en jentete sans for humor og er en glede å lese.
Karakterene er unike og morsomme, og det vil for målgruppen være lett å kjenne seg igjen i deres vaner og væremåter. Boken er lettlest, og vil nok passe best for jenter i alderen 9 til 14 år.
Jeg likte denne boken svært godt, og jeg synes at den er en fin fortsettelse i dustedagbok serien.
Anbefales! 
 


 
 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar