onsdag 12. november 2014

"Esmeraldagåten" av Jørn Lier Horst

Esmeraldagåten
Jørn Lier Horst
148 sider
Barnebok, 10-12 år
Kagge Forlag
2014

Bok nummer 6 i CLUE-serien!
 
Clue er engelsk og betyr ledetråd, spor for å løse en gåte. I tillegg er CLUE satt sammen av forbokstavene til hovedpersonene i serien: Cecilia, Leo, Une og hunden Egon.
 
Kjære barn!
 
Nå er det jul, 17. mai og bursdag på en gang tenker jeg. Hvorfor? Jo, bok nr. 6 i Jørn Lier Horst sin CLUE-serie, har kommet ut. Jeg vet at dere allerede har lest kapittel 1 og vet at den heter "Esmeraldagåten".
 
Nå har jeg lest den også, og det er etter min mening, en av de skumleste Clue-bøkene jeg har lest.
Men, du verden, ikke bli redde. Og den er veldig godt skrevet. Som dere vet, ligger det en fjellside bak pensjonat Perlen. Og i denne Fjellsiden ligger det tre gruvesjakter, hvor den dypeste av de, heter: Esmeraldagruven. Og det er veldig lenge siden den har vært i bruk.
 
Men, en dag finner, Cecilia, Leo, Une og Egon spor etter den store gruveulykken. De finner svartkrutt og flere kasser med gamle dynamittgubber. De fatter mot, og bestemmer seg for å finne ut hva det er som skjer. Men, de velger å vente til nattemørket faller på. Det blir veldig skummelt, fordi de finner spor etter at folk nylig har vært der. Kan det være at den gamle gruven skjuler hemmeligheter som ikke er ment å tåle dagens lys?
 
Det ligger jo også et dykkerskip for tiden i Skutebukta. Dette dykkerskipet er leid inn for å finne ut hva som hendte med frakteskipet som i 1886 gikk ned, ute ved Steinholmen.
 
Firkløveret bestemmer seg for å undersøke gruven nærmere dagen etter.
 
"Esmeraldagåten" er spennende, men litt skummelt også. Derfor har politietterforskeren og forfatteren av boken, Jørn Lier Horst, anbefalt at vi ikke skal lese den før vi er 10 år gamle.

2 kommentarer:

  1. Denne fikk vi i hus i dag. 12 åringen og jeg har lest hele serien, og nå drar vi i hvert vårt hjørne av boken, for begge har lyst å lese først :)

    SvarSlett
  2. Håper at dere likte den, Tine. :)

    SvarSlett