tirsdag 4. november 2014

"Maorienes sang" av Sarah Lark

Maorienes sang
Sarah Lark
Roman
702 sider
Oversatt av Ute Neumann
Bazar Forlag
2014

Sarah Lark (f. 1958) er et pseudonym for en tysk forfatter bosatt i Spania. I flere år jobbet hun som guide i New Zealand, noe som resulterte i triologien om Gwen og Helen og deres etterfølgere. Serien ble en stor suksess, og bøkene har ligget på tyske og spanske bestselgerlister i månedsvis. Bare i Tyskland har bøkene solgt i millionopplag. Også i Norge inntok den første boken bestselgerlistene. Hun oppdaget sin kjærlighet til New Zealand i ung alder og har siden følt en sterk tiltrekning til det spektakulære landskapet.
Under sitt virkelige navn har Sarah Lark skrevet flere prisvinnende bøker om hester, og en av dem ble nominert til den prestisjefylte tyske ungdomsbokprisen.

"Maorienes sang" er en frittstående oppfølger til "Den lange, hvite skyens land" - en uforglemmelig familiesaga fra det eksotiske New Zealand.


Året er 1893 og New Zealands befolkning fortsetter å vokse ettersom innvandrere strømmer til landet.

Helen O'Keefe og Gwyniera Warden er de to hovedkarakterene i "Den lange, hvite skyens land". I "Maorienes sang" er det barnebarna som får utfoldet seg.

Kura Maro-Tini er Gwynieras barnebarn. Hun er halvt maori.
Elaine er Helens barnebarn.
De to er kusiner. Men bortsett fra det, er båndene dem i mellom nærmest ikke-eksisterende.

Kura er nemlig i besittelse av en sjelden og eksotisk skjønnhet som trollbinder de fleste unge menn.
Denne beskrivelsen passer ikke så godt med den rødhårede, temperamentsfulle og kanskje mer åndelige kusinen, Elaine.

New Zealand er et land som tiltrekker seg alle som søker lykken. Blant dem er den unge og kjekke William Martyn. Han er av irsk landadel og skiller seg ut blant gulljegerne. Elaine blir forelsket i ham, og Will virker ikke avvisende.

Men når Kura kommer på besøk, går ting fra vondt til verre. Han blir nemlig trollbundet av Kuras skjønnhet.

Rivaliseringen mellom de to kusinene setter i gang en kjede av begivenheter som setter dem begge på prøve.

For øvrig er ikke Kura bare i besittelse av en stor skjønnhet. Hun er også et stort musikalsk talent, og drømmer om å bli en berømt klassisk sangerinne. Men hun er både bortskjemt og forfengelig. Til nå har Kura brukt sin eksotiske skjønnhet til å fange de mennene hun vil, og for å fremme sine egne egoistiske ønsker.

Elaine O'Keefe er derimot den rake motsetningen til sin mer hovmodige kusine. Hun er en rødhåret skjønnhet, og livlig som bestemoren, Gwyniera. Elaines lidenskaper er det spektakulære landskapet, hester og hunder.
Hun er ung, livlig og lidenskapelig, og mer av alt ønsker hun å komme seg ut av Kuras skygge og skinne på egen hånd.

Nok en gang Sarah Lark har skrevet en svært engasjerende bok om de to familiene Warden og O'Keefe.

Den første boken i serien, "Den lange, hvite skyens land", spente over en nokså lang periode. Denne tar derimot for seg et par år.

Selv om historien er jordnær, er den likevel spennende. Den gir livslyst, og den er lærerrik.

Jeg lot meg fascinere av eventyrene til de to hovedkarakterene, Kura og Elaine. Begge to rammes av slit og tragedier, noe som lærer dem å se ting i et nytt perspektiv.

Selv om de to unge kvinnene tar høyst ulike valg, og således beveger seg på to vidt forskjellige veier, evner de likevel å støte på hverandre, både på de mest usannsynlige steder og under de mest usannsynlige omstendigheter.

"Maorienes sang" er en svært fengslende bok. Forfatteren skriver godt og hun pensler på med særdeles gode naturskildringer.
Dessuten gir hun et levende bilde av karakterene. De er alle like troverdige, som de er tredimensjonale.

Jeg ser definitivt frem til neste bok i serien.

Anbefales!

1 kommentar:

  1. Spennende å høre hva du syntes om denne boken. Ser at du ble hakket mer underholdt enn meg. Den var god, for all del men ble litt for lang i mine øyne. Skal uansett lese den neste boken :)

    SvarSlett