lørdag 22. september 2018

"Anjas Enhjørning" av Dana Simpson

Anjas Enhjørning
Dana Simpson
Tegneseriebok, 9-12 år
224 sider
Oversatt av Jens K. Styve
Egmont Kids Media Nordic
2018

Dana Claire Simpson (f. 1977 i Pullman, Washington) er en amerikansk tegneserieskaper, best kjent som skaperen av tegneserien "Anjas Enhjørning". Hun bor i Santa Barbara, i California, med ektemannen David Brodbeck.

Dana Simpsons stripeserie om Anja og hennes bestevenn: Marigull Himmelske Neseborr har tatt verden med storm. Lettere inspirert av Will Wattersons legendariske "Tommy & Tigeren" har Simpson introdusert oss for to kvinnelige personligheter det er vanskelig å ikke gapskratte av.

"Etter min mening er Anjas Enhjørning etter alle målestokker den beste stripeserien som er skapt etter Tommy og Tigeren. Så bra er Simpson, og så original."

- Fra forordet av Peter S. Beagle

Et morsomt og magisk vennskap!

Hvis en enhjørning først skyldte deg en tjeneste, hadde det ikke vært kult om hun måtte bli din beste venn?

Tror du på enhjørninger? Det gjør 9 år gamle Anja. Hun kan ikke annet. For en dag hun kastet fiskesprett traff hun en enhjørning i fjeset. Merkelig nok ble det starten på et langt vennskap mellom Anja og enhjørningen, også kjent som Marigull Himmelske Neseborr.

Kan en veslevoksen jente og et selvopptatt mystisk skogvesen ha noe til felles? Gjett om de kan, og det er det "Anjas Enhjørning" handler om.

Nerden og mobbeofferet Anjas siste og desperate plan er å tvinge en enhjørning til å bli hennes bestevenn for endelig å få sin rettmessige plass blant de populæres rekker. Men enhjørningen Marigull er hakket mer arrogant og selvforelsket enn det som var planen til Anja.

Sammen skaper de fornøyelige situasjoner, samtaler og betraktninger som alle - uansett alder - kan lære og le masse av.

"Anjas Enhjørning" er en meget god tegneserie. Den er først og fremst beregnet på barn i alderen 9-12 år, men er av den sjeldne typen som også passer godt for voksne.

Anja er selvsikker, smart, dum og ikke så lite selvsentrert. Enhjørningen, Marigull Himmelske Neseborr, har også de samme egenskapene, og som andre enhjørninger er hun betatt av sin egen skjønnhet.

"Anjas Enhjørning" tar tak i relevante problemstillinger som popularitet, ensomhet, vennskap, ærlighet og hva det egentlig vil si å være seg selv.

Illustrasjonene er uttrykksfulle, og de samsvarer godt med selve tonen i teksten. Tegningene er farget med myke pastelllignende farger.

Som flere andre tegneseriebøker utgjør mange av stripene i boken en lengre historie, men dette er likevel ikke en grafisk roman. Stripene skal nemlig leses som striper.

For øvrig har boken et lekkert omslag og en fin baksidetekst som vekker interessen.

"Anjas Enhjørning" kan anbefales på det sterkeste for barn i alderen 9-12 år (især jenter), men faktisk også for resten av oss.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar