søndag 30. april 2023

"Ellinor finner et drageegg" av Camilla Victoria Storm

Ellinor finner et drageegg
Camilla Victoria Storm
Barnebok, 3-6 år
80 sider
Cappelen Damm
2023

Camilla Victoria Storm er designer, illustratør og forfatter, og driver firmaet Apestreker AS. Camilla debuterer med "Sirkus Pepperonini og hønsekanonen".

"Ellinor finner et drageegg" er en morsom og fengende høytlesningsbok, både for barn og den voksne oppleser.

Ellinor holder på å kjede seg i hjel. Det er ikke så mye å finne på når man ikke har noen å leke med. Hun bor i et hus sammen med moren, faren og tre små trillingbrødre. 

Huset ligger midt i skogen, akkurat for langt unna andre hus til at det går an å finne noen å leke med. Det kommer til å bli en uendelig lang og kjedelig dag. 

- Kom inn og få pannekaker! roper faren. Pannekaker med blåbærsyltetøy er det beste hun vet. Men da hun får vite at de ikke har noe mer blåbærsyltetøy igjen, tar Ellinor på seg de store gummistøvlene, finner en bøtte og går ut for å finne noen blåbær i skogen.

Der plukker hun mange blåbær, og etter hvert begynner bøtta å bli rimelig tung. Da ser hun noe som absolutt ikke pleide å være i skogen; et kjempestort, prikkete egg. 

Hun titter opp i trærne. Hva slags fugl er det som legger så store egg - og hvor er redet? 

Ellinor setter seg et stykke unna egget og venter for å se om det dukker opp en kjempefugl som vil passe på egget sitt. Men det gjør det ikke.

Hun tar med egget hjem og heiser det opp i trehytta si. Plutselig hører hun en rar lyd. Det har kommet et bitte lite hull i egget. Det tar ikke lang tid før en sprell levende drage kommer ut av egget! Men foreldrene til Ellinor tror de ser syner, for drager finnes jo ikke.

Ellinor vet ikke så mye om drager, bare at de kan fly. Men hvordan kan et menneskebarn lære en drage å bruke vingene sine? Hvor kom drageegget fra, og finnes det flere drager i skogen?

"Ellinor finner et drageegg" er en herlig høytlesningsbok som sprudler av fortellerglede og fantasi.

Historien fengsler fra første side og er full av humor, både på barnenivå og rettet mot den voksne.

Denne høytlesningsboken forteller en veldig fin, hjertevarm og også morsom historie om empati og ansvar.

Den handler i tillegg om vennskap, toleranse og mangfold, og har et budskap om at man ikke trenger å se like ut for å være venner.

Den fortelles i en varm og imøtekommende tone, og tekst og illustrasjoner spiller godt sammen. Teksten holdes helt enkel med få, korte og dialogrike setninger på hver side. 

Illustrasjonene er fine og uttrykksfulle i glade farger, og dragen - som får navnet Eldar - er både herlig og morsom å se på. Camilla Victoria Storm har for øvrig både skrevet og illustrert historien.

Det er mange detaljer å se på og følge gjennom sidene i boken, som man kanskje først legger merke til ved andre og tredje lesing, noe som vil gi boken et favorittpotensial.

En herlig eventyrlig fortelling, rettet mot 3-6 åringer og deres foreldre til en koselig liten lesestund, eksempelvis som godnatthistorie før leggetid.

"Ellinor finner et drageegg" inviterer til å bli lest igjen og igjen i et varmt fellesskap mellom barnet og den voksne oppleser. Anbefales!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar