mandag 4. mars 2013

"Den beste sommeren" av Emilia og Monika Polbratek

Den beste sommeren
Emilia og Monika Polbratek
Sakprosa
140 sider
Gyldendal Norsk Forlag
2013.
 
Vi følger en familie knapt et halvt år.

Emilia Pobraltek er 14 år. I fjor fikk den lille familien den tristeste av alle beskjeder. Emilias lillesøster, Natalia har ikke lenge igjen. For legene klarer ikke å helbrede sykdommen hennes. Hun hadde uhelbredelig bløtvevskreft og en svulst som bare vokste. Foreldrene er sønderknuste! Emilia og. Det er da hun kommer på ideen om å få gjøre det beste ut av tiden de har i lag. Hun skriver til Aftenpostens SiD spalte.

Verdens beste sommerjobb. - Uten betaling, men en jobb som inkluderer masse lykke, glede og latter. "Som alt annet vil det ta slutt, men det vil bli den beste sommeren i mitt liv". Skrev hun. Denne historien får VG greie på, og følger opp med en flott reportasje av søsknene. Og Emilia fører blogg. Det lar ikke vente på seg, reaksjonene.


Fremmede folk åpner hjertene sine. Ja lommebøkene også for å bidra til å gjøre et barns korte liv på jord, best mulig.

Boka er vakker. Med historien, bildene. Ja, det er nærmest en minnebok til en engel. Den er vakkert illustrert med sommerfugler. Med sarte rosa og lyseblå ark.

Emilia Polbratek ble nominert til Årets navn i VG før jul i fjor.

Kjøp denne boka og støtt en god sak. For deler av bokinntekter vil gå til organisasjonen JA til lindrende enhet og omsorg for barn.

Kjøp den fordi den er enestående vakker i sitt alt. Den er en gave til livet. Ja, om kjærlighet til hverandre. Om å ta vare på tiden.!
La den ligge fremme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar