lørdag 30. mars 2013

"Hvit panter" av Øystein Wiik


Hvit panter
Øystein Wiik
430 sider
Aschehoug
2012
Det eneste jeg vet om Øystein Wiik er at han er operasanger. Jeg har ikke lest hans tidligere kriminalromaner, Dødelig applaus (utgitt i 2010) eller Slakteren (utgitt i 2011). Men denne, Hvit panter utgitt i 2012.
430 sider.

Skipsreder Herman Nordahl omkommer i en brann. Obduksjonen viser at han har vært utsatt for tortur av verste slag. - somalisk Jomfru. Et redskap som brukes av krigsherrer på Afrikas Horn. Familiepresten Jakob Hellener som skulle forrette i Nordahls begravelse, dukker ikke opp i kirken, og blir funnet livløs i ei løype i Lillomarka. En papirløs, døvstum gutt kidnappes. Tom Hartmanns ekskone, førstebetjent Cathrine Price blir satt til å etterforske mysteriene. Samtidig befinner Tom Hartmann seg i Det indiske hav om bord i oljetankeren Fenris Fighter. Ombord er også vakre Joy Anderson og hennes sønn Jason. Tankeren blir kapret av somaliske pirater under ledelse av en fanatisk skikkelse kalt Den Tilslørte. Dette er ikke noen vanlig kapring, men en aksjon som har fått navnet Hvit Panter. - Et lenge fryktet

scenario som ingen har våget å sette ut i livet - før nå. Fenrik Fighter fosser frem i Rødehavet, gjennom Suez og inn i Middelhavet med kurs for Pireas, en av verdens største havner. Kan katastrofen forhindres.

Ulidelig spennende!
Det skjer noe hele tiden. Persongalleriet er stort. Med hyppig sceneskifte. En bratt spenningskurve som tangerer mindre parallelle opplaringer. En både gjennomført struktur samt komplott.
Anbefales!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar