onsdag 13. mars 2013

"Vredens tid" av Stefan Tegenfalk

Vredens tid
Stefan Tegenfalk
Sjanger: Kriminalroman
429 sider
Oversatt fra svensk av, Arve Torkildsen
Bazar Forlag
2013

Boken kom ut i Sverige i 2009, og er forfatterens debut. Den er nr. 1 i en planlagt triologi.
Jovisst er boken både spennende på mange parallele plan. Historien er også humoristisk. Sammensatt og intens. Den ble veldig godt mottatt i Sverige!

"Hjernen hos et voksent menneske anses å være det mest komplekse naturen har skapt. Den inneholder mer enn hundre milliarder nerveceller som via elektriske impulser, kjemiske hormonsignaler og ved å styre blodomløpet, kontrollerer og koordinerer kroppens funksjoner, blodtrykk, væskebalanse og kroppstemperatur. Dessuten styrer den våre mentale funksjoner som intellekt, følelser og evne til å lære."

"Jo mer mennesket forsker på hjernen, desto mindre vet det prosentuelt om dens egenskaper".
David H. Ingvar (1924 - 2000).

Den erfarne politietterforskeren Walter Crøhn, med en tjenestetid på tredve år, og hans purunge kollega Jonna de Brugge, står overfor et mystisk drap. Under en taxi tur tar en velansett dommer, livet av sjåføren. Da han komfronteres overfor dette, stiller han seg like utenforstående til handlingen som andre. Han klarer ikke å huske eller forklare dette. Like etter dreper en mamma sitt eget barn. - En tenåringsdatter under en krangel. Heller ikke hun klarer å forklare hvorfor hun ble så rasende, og til de grader mistet kontrollen. Da et tredje og like uforklarlig drap skjer, blir det naturlig å lete etter forbindelser mellom ofrene og gjerningspersonene.

Saken har tråder tilbake til en bilulykke noen år tidligere samt til det svenske rettsapparatet. Men, det er krefter i politiet som ikke ønsker en oppklaring. Etterforskerne blir tatt av saken, da de finner ledetråder som er høyst uventede  og skremmende. - Den kommer helt uten kontroll. Livet til etterforskerne står i reell fare.

Boken er et solid håndverk av en lovende forfatter. Plottet er optimalt. -  Frykten . puster deg i ryggen. Ingen bok for sarte sjeler.
Anbefales på det varmeste!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar