torsdag 7. mars 2013

"Engler i vann" av Mons Kallentoft

Engler i vann
Mons Kallentoft
Kriminalroman
431 sider
Gyldendal Norsk Forlag.
2013
 

Hvem er englene? for første gang gir forfatteren ut bok på Gyldendal Norsk Forlag. Og vi kan glede oss, for dette er første bok i en ny serie om de fire elementer. Fra før har forfatteren gitt ut fem bøker, i en annen serie. - Om årstidene. Midtvinterblod, Sommerdøden, Høstoffer, Vårlik, Den femte årstiden i tidsrommet 2008 - 2012 (Schibsted). Det er ikke uten grunn at hans bøker er utgitt i 26 språk.

Malin Fors er sær, ordentlig, intuitiv og intelligent. Besatt. Stadig på flukt fra seg selv. Etterforskningen tvinger henne å konfrontere sine egne plager eller demoner om du vil. Hun elsker Tequilla som hun svelger ned med øl. Lysten til å la alkoholen viske ut virkeligheten er sterkere enn noen gang. Men, de døde sin stemme lar henne ikke være i fred og hun vet at hun ikke kan svikte.
 


 Det er onsdag. Det er september. Vi befinner oss i Linkøping. - I de finere nabolagene. Et ektepar er funnet død i boblebadet sitt. Deres fem år gamle adoptivdatter Ella, er sporløst forsvunnet. Søket etter den lille jenta blir intensivt. Og Malin samt hennes etterforskere blir dratt inn i en situasjon der grensene blir utydelige. Mellom de døde og levende. - Mellom det gode og det vonde.

Malin Fors har hatt hovedrollen i alle forfatterens utgivelser som er nevnt. Hun er en av de mest interessante krimetterforskere i svensk kriminallitteratur.
Forfatteren har et språk han er helt alene om.

Boken er elegant ført i pennen; Med sin eleganse, velskrevet og uvanlig spennende!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar