onsdag 1. mai 2013

"Dustedagboka 3" av Rachel Renée Russell

Dustedagboka 3
Nedtegnelser fra en talentfull popstjerne - NOT!
Rachel Renée Russell
Oversatt av Kirsti Vogt.
Kagge Forlag
2013

Dette er den tredje boken i den bestselgende serien Dustedagboka. Bøkene er skrevet av den amerikanske forfatteren Rachel Renée Russell. Som de to foregående bøkene, handler også denne om tenåringsjenta Nikki J. Maxwell.

Dustedagboka 3 tar for seg talentkonkurransen som skal arrangeres på Nikkis skole, den snobbete privatskolen Westchester. Nikki har store forventninger til denne konkurransen. Derfor planlegger hun, med sine to bestevenninner, Chloe og Zoye, å vise nye moves (eller bevegelser) på dansegulvet. I tillegg ønsker hun å imponere den kjekke Brandon med en sang.
Så får hun vite at skolens mest populære jente, den forferdelig irriterende MacKenzie, også skal være med i talentkonkurransen. Og at hun planlegger å stjele rampelyset fra Nikki og venninnene.

Boken er godt skrevet. Stilen er underholdende, og tidvis svært artig. Kapitlene er delt inn etter dag og dato, altså i

dagbokform. Den er også illustrert med enkle humoristiske tegninger (se bilder under).

Boken passer best for de som er i aldersgruppen 10-14 år, altså de som med best forutsetning kan identifisere seg med Nikkis hverdagsproblemer. Men den vil også være av interesse for de som liker en snodig, men realistisk historie.
Det beste skussmål en slik bok kan få, er når ment målgruppe med lengsel i blikket spør når bok nr. 4 utgis. Dette gjør min niese, og hun ønsker seg den til bursdagen sin, prompte.
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar