tirsdag 28. mai 2013

"Fuglesang" av Jan Pedersen og Lars Svensson

Fuglesang
150 norske fugler - beskrivelse og lyder
Jan Pedersen, Lars Svensson
Cappelen Damm, 2013

"Fuglesang" er skrevet av de svenske forfatterne Lars Svensson og Jan Pedersen. Begge er kjente fugleeksperter og har tidligere gitt ut flere bøker om fugler. I Sverige har "Fuglesang" solgt mer enn 150 000 eksemplarer og er en bestselger.
Dette er en unik bok for alle aldersgrupper, og man trenger hverken å være ekspert eller spesielt fugleinteressert for å ha glede av den. Den grunnleggende kunnskapen får man i boka.
Her kan du lese om, se og høre fuglene i en og samme bok. Rart at ingen har kommet på denne fantastiske idéen tidligere!

Boka har en integrert lydavspiller, noe som gjør det mulig å høre fuglen samtidig som man leser om den eller ser den på bildet. Dette gir leseren en fascinerende fugleopplevelse, enten man nyter boka hjemme eller ute i naturen.
 
Teksten og lydopptakene forteller om 150 av Norges mest karakteristiske fugler. Sammen med de vakre fotografiene og illustrasjonene er dette kanskje den mest mangfoldige og nyskapende fugleboka som har blitt utgitt i Norge.

I begynnelsen av boka, før selve presentasjonen av fuglene, er det bl.a. et kapittel som heter "Musikk med innhold". Dette handler om fuglenes måter å kommunisere på ved sangen, om deres "språk" og hvordan dette varierer. Visste du f.eks. at fugler kan synge på dialekt? Svært fascinerende.

"Fuglesang" er et ypperlig verktøy når du vil finne ut av hvilke fugler som har vekket deg om morgenen, eller som omgir deg i hagen eller når du ferdes på tur i skogen. Og fuglesangen har du tilgjengelig hele året. Kun ett trykk unna!

Dette er en praktfull bok. Den har 192 sider. Både fortografier og illustrasjoner er vakre. Alt i svært høy klasse. Boka er både morsom og lærerrik, og en fryd å blad i for både voksne og barn. Og det gir en ekstra dimensjon å samtidig kunne lytte til fuglenes lyder (og attpåtil med en svært god lyd).
Jeg har absolutt ingen problemer med å anbefale boka.
Terningkast 6!


 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar