tirsdag 7. mai 2013

"Mattenøtter" av Rudi Kessel

Mattenøtter

Rudi Kessel
160 Sider
Kagge Forlag

2013
(Veil. pris 299,-)

Omslagsfargen er gul. Om dette er bevisst vet jeg ikke. Men fargeleksikonet mitt omtaler gul som læringens farge.
Jeg har i mitt yrke alltid hatt fokus på forebygging eller helsefremming. Og at forfatteren har fått tilskudd i fra det faglitterære fond. Og spør du meg, er hver eneste krone en god investering! For matte er gøy, når du forstår det. Og matte er fremtiden. Hvem husker ikke gleden i 3 KJ, når man klarte å å forstå tall og kjemiske symboler godt nok til at man kunne lage sin egen neglelakkfjerner?

Dette er en fagbok for hele familien. Den rommer såpass mye som hele 160 mattenøtter. Anbefalt alder er fra 9 år. Men akkurat det er jeg ikke så sikker på, når en av slektens 7 åringer klarer flere av gåtene. Så la de små få være med, sier nå jeg. Øvre grense er satt til 99 år. Den grensen har jeg ikke testet. Men, dette er en bok for alle, rett og slett!Forfatteren Rudi Kessel er opprinnelig fra Belgia, men bosatt i Norge og norsk som noen. Han har stor lidenskap for matte, og har i flere år laget mattenøtter for radioprogrammet Verdt å vite/ Ekko på Nrk.

Oppgavene er varierte, slik at flere av oss skulle finne noe vi er best i. Så får vi gjøre så godt vi kan med å hjelpe hverandre med det vi ikke er gode på. Denne boken passer å lese alene eller sammen med andre.

Inndelingen i boken er som følger:

Lett som en plett i grønn farge.
Grei skuring i blå farge.
Midt på treet i rødt.
Ingen spøk.

Til slutt finner du både løsningsforslag og fasit. Og de er i hvert sitt kapittel.

Vær så snill å ikke overdrive. Begynn i det små når de yngste er med!

Meningen etter mitt skjønn er å venne barna til tall. De må få lov til å mestre. Og de må få lov til å hvile i det. For så å begynne på en ny oppgave en dag eller to, senere.

Jeg kommer til å skrive mer om denne fine boken. Dette er bare en introduksjon. Den er ikke dyr, og en vel verdt investering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar