tirsdag 14. mai 2013

"Innlandshete" av Kristine Storli Henningsen

Innlandshete

Kristine Storli Henningsen
Sjanger: Roman
Gyldendal Norsk Forlag
2013


Forfatteren er norsk. Hun er født i Oslo i 1974. Nå, bosatt i Drammen med ektelle og tre barn.

Hun har arbeidet som journalist, og debuterte skjønnlitterært i 2012 med - I skyggen av store trær.

Forfatteren høstet store ord for sin forrige roman. Flere mente at den burde filmes. Det er scenene, den særdeles gode historien leserne tar innover seg. Forfatteren har så mye å skrive om, på en slik måte at du ser det hele for deg.

INNLANDSHETE:
En familie på tre. Petter, Julie og datteren Mina på 2 og et halvt år. Sommerferien står for tur. Det skal bli godt med en uke ferie på Bornholm. I troen på at sol, varme, de friske havvindene som bakteppe
 resulterer til at foreldrene finner tilbake til hverandre.

Første skuffelsen: Huset de leide ligger en god spasertur unna stranden og havet. De møter et søskenpar, som eier nabogården. Senere på dagen, dukker et dansk barnløst par opp. Rent intuitivt klarer ikke mor til Mina å slappe av. Eierne oppleves merkelige. Vennligheten er påtrengende.
Raus og med håp om å bli kjent med "sommerfolket" byr Petter til fest på kvelden. Rundhåndet byr han rundt på vin. Kvelden blir lang. Vinflasker sprettes og det leder til at "folket" åpner seg. Julie klarer ikke å la være å tenke på det danske barnløse paret heller. Hva er det de skjuler?
Dagen etter skjer det nesten verste tenkelige: datteren Mina på 2 og et halvt år, forsvinner.

Jeg kan ikke skrive mer. Legg merke til den utrolig gode formidlingsevnen hun har!

God lesning!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar