søndag 2. juni 2013

"Absolutt Ville Wilma" av Andrea Bræin Hovig

Absolutt Ville Wilma
Andrea Bræin Hovig
Illustrasjon: Lene Ask
Barnebok
Cappelen Damm
2013

Bøkene om Ville Wilma er skrevet av Andrea Bræin Hovig. Hun er en norsk skuespiller, sanger og barnebokforfatter. Hun har skrevet tre bøker om Ville Wilma; "Ville Wilma" (2008), "Viva la Ville Wilma" (2009) og "Ikke bare Ville Wilma" (2011).
I 2008 ble Ville Wilma kåret til en av de nye heltinnene i norsk barnelitteratur av Bokklubbens barn.
Boka "Ikke bare Ville Wilma" ble i 2011 kåret til årets beste bok av magasinet Mamma.

I boka "Absolutt Ville Wilma", har forfatteren samlet alle de tre bøkene som tidligere er utgitt om Ville Wilma, samt en bonushistorie ("Ville Wilma på vei hjem"). Denne ble opprinnelig publisert i magasinet =Oslo, i oktober 2009, og har ikke tidligere vært publisert i bokform.

"Ville Wilma er seks år og slett ikke til spøke med. Pappaen til Wilma synes noen ganger at Wilma er altfor mye.

Altfor mye av alt. Da rister han på hodet og kaller henne Ville Wilma. Men Wilma vet at pappa uansett elsker henne så høyt at han nesten sprekker, så hun tar det ikke så nøye." Wilma er en bestemt jente som ikke finner seg i hva som helst. Men der Wilma befinner seg, skjer alltid noe spesielt, og som oftest noe ekstra morsomt. Bare spør Wilmas pappa. Han synes nok ikke at alle av hennes påfunn er på rett plass til rett tid, men vet at tilværelsen ville ha vært så uendelig mye kjedeligere uten henne. Wilma vet å nemlig kaste glans over hverdagen. Selv er Wilmas pappa en ganske klossete fremtoning, men han gjør så godt han kan. Og han har de aller beste intensjoner med sine forslag, enten det gjelder en utekonsert eller et høyst ufrivillig svømmekurs.
Boka byr på fantastiske eventyr med Ville Wilma. De to første delene (eller bøker som det egentlig er) handler om Wilma og pappa. I den tredje delen, "Ikke bare Ville Wilma" har pappa fått ny samboer, Mari. De to skal gifte seg, og som om ikke det var nok, skal de også få en baby sammen, og det uten Wilmas velsignelse. Wilma opplever dermed å bli storesøster, til en lillebror.

Boka inneholder mange illustrasjoner. De er både fargerike og artige, og de understreker det blide, åpne og impulsive ved Wilma. Vi treffer Wilma i tolv kapitler, og hvert av dem omhandler en bestemt episode i hennes liv. Fortellingene er godt skrevet. De byr på ulike typer av hverdagsproblematikk som mange barn vil kjenne seg igjen i. Fortellingene har også høy underholdningsverdi. Wilma er nemlig en jente som lager liv og røre overalt hvor hun beveger seg, og hun er ikke redd for å si fra hvis noe ikke er som det skal.
"Absolutt Ville Wilma" er definitivt en leseverdig bok. Den vil nok passe best for barn i alderen 5-10 år. Anbefales varmt!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar