lørdag 1. juni 2013

"PURRIOT og den forsvunne bronsehesten"

PURRIOT og den forsvunne bronsehesten
Rørvik & Aalbu
Barnebok
Cappelen Damm
2013
 
Boka består av 21 kapitler og 101 sider. Den er i et A4 format, og akkurat passe stor for en 8 åring, å holde. Og kapitlene er satt i str 14. Når den i tillegg består av nydelige bilder, og sist men viktigst: At historien er fascinerende. Da blir iallfall jeg som er voksen, svært glad. Boka, er i sjangeren  "spenning". Som voksen leser jeg alle barnebøker jeg gir bort. Årsaken til det, er om jeg mener at den passer for et barnesinn. Historien er spennende, fengende, men ikke - skremmende.
Dette tror jeg er en etterlengtet bok. Fordi, det er den andre i rekka om superdetektiven Purriot. Den første boka "Purriot og den usynlige mannen" ble utgitt i 2012.
 
Utdrag:
Paprika, kona til detektiv Purriot, skal spille dronningen i et historisk spel i Hurlum.
Men under prøvene forsvinner en verdifull gammel bronsehest, og Purriot blir tilkalt. 


Det er en meget vanskelig sak, og den blir ikke bedre av at inspektør Gurk skal spille kongen i spelet."

Dette er altså bok nr. to i serien, og den anbefales på det aller beste. Pga. det gode språket, variasjonen i handlingen. Denne boka, er som flere i samme sjanger, etter mitt skjønn med på å styrke moralen om hva som er rett og galt å gjøre.
Og her brukes blant annet forstørrelsesglass, så det spørs om ikke far må være med å leke detektiv, når det begynner å skumre. Jeg er imponert, og håper bare jeg klarer å få tak i bok nr 2.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar