søndag 16. juni 2013

"Dyrepasserne - Løve!" av Lars Mæhle

Dyrepasserne - Løve!
Faktaløve
Forfatter: Lars Mæhle
Serie: Leseløve, Jeg vil vite!
Sider: 104
Cappelen Damm, 2013


Dyrepasserne jobber i Dyreparken i Kristiansand. De er også kjent fra serien på TV 2. I bøkene Dyrepasserne blir vi mer kjent med dem, og dyrene de steller med.

I denne boka følger vi dyrepasser Olav Åsland, og de andre som tar seg av løvene i Dyreparken. Olav er en av de mest erfarne dyrepasserne. Han har jobbet 10 år i Dyreparken. Boka tar for seg ulike hendelser i hans virke som dyrepasser.
Vi blir bl.a. med når han tar med seg løvinnen Kila til tannlegen. Vi blir også med han på safari til Kenya. Hit tar han med seg veterinæren Rolf-Arne og biologen Helene.

I bokas lange forord (18 sider) får vi vite om de syv løvene som bor i Dyreparken i Kristiansand, og om løver generelt.

Boka avslutter med to små kapitler der Olav gir leseren 10 gode tips for hvordan man bør oppføre seg mot dyr, og for hvordan man på en best måte kan ta vare på kjæledyret sitt.

Leseløveserien er lagd for å gjøre barns vei inn i bøkenes verden så lett og spennende som mulig, altså å gi en myk start på barnets lesetrening.
Boka "Dyrepasserne - Løve!" er full av fakta om løver. Boka er også rikt illustrert. Dette er en flott bok. Den vil nok passe best for barn i alderen 8-12 år.

Serien Leseløve er 25 år, og dette er derfor en jubileumsbok.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar