lørdag 1. juni 2013

"God natt, Albert Åberg" av Gunilla Bergstrøm

God natt, Albert Åberg
Gunilla Bergstrøm
oversatt av Tor Åge Bringsvær
Barnebok
Cappelen Damm
20. opplag, 2012

Bøkene om Albert Åberg er skrevet av av den svenske forfatteren, illustratøren og journalisten
Gunilla Bergström. Hun har også illustrert bøkene selv.
Til nå er det utgitt 26 bøker om Albert Åberg, og de har blitt oversatt til 30 ulike språk.
Bøkene er oversatt til norsk av Tor Åge Bringsværd.

God natt, Albert Åberg er den første boken om Albert Åberg. Den ble utgitt i Sverige i 1972.
Den norske oversettelsen forelå i 1976, og er siden trykket opp i en rekke opplag. Den jeg skriver om, er i det 20. opplaget.

I denne boken er Albert 4 år. 
Albert har lagt seg, men han får ikke sove. Eller kanskje han ikke vil? Og når man ikke vil kan man finne på mye rart for ikke å sove. Klokken er snart ni. "Snille pappa, les et eventyr!" ber han. Alberts pappa er for det meste snill, nesten for snill. Han leser et langt, fint eventyr om en hest. Ikke lenge etterpå kommer Albert på at han har glemt å pusse tennene, og han står opp får å gjøre det. Så kommer han på at han er tørst, og må


derfor ha noe å drikke.
Når han har drukket opp, oppdager Albert at han har sølt. Alberts pappa må da tørke opp. Etter en stund må Albert tisse. Nok en gang må pappa opp av lenestolen. Denne gangen for å finne en potte.
Så for Albert det for seg at det er en løve i skapet, og pappa må lete, men finner ingenting. Pappa beroligger Albert med at det faktisk er sjeldent man finner løver i et klesskap.
Så vil Albert ha bamsen sin og det er pappa som må finne den. Han leter lenge, og tiden drøyer. Da går Albert ut av sengen og ut av soverommet. Han finner pappa liggende å sove på stuegulvet. Bamsen til Albert ligger ved siden av han. Eventyrboken ligger over pappas ansikt. Albert legger da forsiktig et teppe over pappa, og sovner selv.

Dette er en herlig bok. De fleste barn har tøyd grensene rundt leggetid og kan derfor kjenne seg igjen i historien. Illustrasjonene er flotte og gir en god visualisering av historien.
Boken passer for barn i alderen 3 - 6 år, og er en fin godnatta bok!
Anbefales på det varmeste.

Når jeg kjøpte denne fine boken fikk jeg med en flott Albert Åberg figur. Inntektene for denne går til
Redd barna.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar