søndag 28. juni 2015

"Magnolia" av Wendy Wax

Magnolia
Wendy Wax
Roman
462 sider
Oversatt av Helene Ring Teppan
Apropos forlag
2015

Wendy Wax jobbet som programleder i både tv og radio før hun begynte å skrive bøker. Hun bor i Atlanta, USA, med mann og to barn.

"Magnolia" forteller en varm historie om å ta livet i en ny retning og om å utfordre egne fordommer.

Den 41 år gamle Vivien Armstrong Gray har tilbrakt mesteparten av sitt liv med å skape seg en suksessfull karriere innenfor den undersøkende journalistikken. Men dette faller i grus da hun blir skutt i baken mens hun er på jobb, og hele nasjonen får servert den delikate episoden på nyhetene. Som om denne ydmykelsen ikke var nok, får Vivien også vite at hun er gravid, arbeidsløs, og svært hormonell. Kanskje dette er med på å forklare hvorfor hun takker ja til en mindre tiltalende jobb i avisen The Weekly Encounter som forstadsspaltist hjemme i Georgia, noe hun bare kan klare å skrive under et pseudonym.

Hun reiser fra den lille leiligheten sin i New York, og drar motvillig sørover for å oppleve det forstadsaktige livet gjennom sin søster Melanies øyne, som forøvrig er enke.

Omgitt av varebiler, kakesalg og fotball-mødre, innser Vivien snarlig at det er mye hun kan skrive om i den nye spalten. Søsterens dansestudio, Magnolia Ballroom, blir hennes dekke der hun blir kjent med det lokale livet, samtidig med at hun utgir seg for å være en ekstra dansepartner.

I tillegg sliter Vivien med graviditeten og hvordan hun skal fortelle Stone, barnets far, at han skal bli pappa. Stone er en krigskorrespondent og befinner seg utenlands i et fiendtlig krigsterritorium, der han konstant er i fare, og rapporterer om ekstreme situasjoner. Hun synes aldri å finne det rette øyeblikket å røpe de gode nyhetene til ham. Vil hun noen gang få muligheten til det?

Uventet gjør Viviens lille undercover-stunt henne svært tilfreds, i og med at vennskapet med søsteren utvikles, og en ekte relasjon mellom dem blomster frem.

Og mens hun blir bedre kjent med sine langvarige forsømte røtter, begynner Vivien dessuten i all hemmelighet å etterforske svigerbroren J.J.s død.

Kanskje det tilsynelatende kjedelige A4-livet livet på bygda ikke er så ille likevel...

"Magnolia" er en fantastisk bok som berører tematikk som familiedynamikk og relasjoner.
Historien den forteller er fascinerende, tilsynelatende realistisk og innehar interessante, flerdimensjonale karakterer.

Persongalleriet er også av det intrikate slaget, der hver og en har sin egen historie.

Boken handler primært om familieforhold, hemmeligheter og livet generelt.
Noe av det jeg likte spesielt godt med den, var å lese om endringene i hovedpersonen Viviens liv. Fra begynnelsen av ville hun ikke annet enn å være en ambisiøs journalist. Hun utviklet seg etter hvert til å bli en kvinne med en sterk forkjærlighet for familien og de enkle, små tingene som gir livet glede.

Jeg må innrømme, at jeg er spesielt glad i bøker som på et positivt vis kan tilføre meg noe.
Det interessante med denne boken var i så måte hvordan karakterene taklet uønskede situasjoner, virkningen det hadde på andre, og hvorledes de måtte forholde seg til livet på et nytt vis.

"Magnolia" kunne faktisk ha vært en av de forutsigbare feel-good bøkene, men forfatteren Wendy Wax har en helt unik evne til å snu enhver setning og trekke meg, som leser, til seg på.
Hun skriver også meget godt og behersker både bruken av humor, dybde og innsikt.

"Magnolia" er en hjertevarm bok, som jeg med glede vil anbefale andre.

Jeg ser definitivt frem til å høre mer fra denne forfatteren.

2 kommentarer:

  1. Herlig anmeldelse som jeg synes formidler boka på en veldig balansert og god måte. Det som jeg liker spesielt godt er søsterens historie, som er en sterk og tankevekkende del av romanen. Veldig glad for at jeg har kommet over denne nydelige historien :-)

    SvarSlett
  2. Jeg er ofte inne å leser omtalene dine selv om jeg ikke alltid er så flink å kommentere. Dette høres ut som en skikkelig "Beathe" bok så den noteres ned. Tusen takk for tips! :-)

    Hilsen beathesbokhjerte.no

    SvarSlett