onsdag 29. januar 2014

"Ro" av Björg Thorhallsdottir

Ro
Björg Thorhallsdottir
72 sider
Format: 16 cm x 16 cm
Vekt: 249 gram
Aschehoug
2013


Björg Thorhallsdottir (f. 1974) er en av Norges fremste grafikere. Hun har hatt mer enn 40 separatutstillinger i inn- og utland, hun har utsmykket kirker, kontorer og offentlige bygg i hele Europa. Hun er også landskjent for sitt prosjekt Hjertefred i Sandvika, som hvert år samler tusener av mennesker til markeringen av allehelgensdagen den 4. november.

"Ro" er en liten bok som handler om å legge til rette for livets gylne øyeblikk, om å nyte livet og finne ro i sjel og sinn. Björg Thorhallsdottir viser oss at ved å leve i nuet klarer vi å nyte alle livets goder og slippe til gledene i livet. "Ro" er en vakker og klok gavebok med bilder og tekster som varmer hjertet og sprer glede.
Boken er i samme serie som "Mot", "Velkommen til verden", "Vennskap" og "Kjærlighetsfanget".


Man kan sprørre seg om hvor mye vi kan tåle av å høre eksperter fortelle oss hva vi skal gjøre, den tid vi lever. For er det noe som er sikkert, så er det at tiden er verdifull.
Og med tanke på hvor mange oppgaver og roller vi mennesker har, gjennom dagen og ikke minst i livet, sier det seg selv at man kan bli både oppgitt og irritert.
Denne boken er imidlertid ikke skrevet av en fagekspert. Vedkommende er kunstner, og har gjennom sitt store hjerte og visdom, vil jeg si, brukt enormt med tid på denne verdifulle boken (på 72 sider).
Hun brukt sin egen livserfaring, og det er privat. Ja, raust!
Via lyrikk på venstre side, og billedkunst på høyre side, favner hun i all fall mitt sinn.
For uansett, i livet med schedules fra du står opp om morgenen til du legger deg om kvelden, kan du trenge en time off. En tid på dagen der du hviler.
Og det er nettopp det, denne boken har gitt meg. Den gir meg selvtillit, energi og bidrar til ettertanke. Når boken i tillegg kun veier 249 gram, og har et format på 16 x 16 cm (ja jeg har målt), er den både
lett å ta med seg, og tar heller ikke opp stor plass. Og så er den billig.
Min metode har vært å bare slå opp i blant, og reflektert over det jeg har lest. Rett og slett latt tankene flyte.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar