onsdag 14. mai 2014

"New York - bekjennelser" av Emma Chase

New York - bekjennelser
Emma Chase
Roman
Oversatt av Embla Skjong Bjørnerem
Bastion Forlag
2014

Emma Chase fikk sin litterære debut med boken New York Bekjennelser som har ligget på New York Times og USA Todays bestselgerlister. Hun er bosatt i en liten by i New Jersey, USA med mann og barn.

"New York - bekjennerlser" er en befriende, morsom og underholdende roman som gir et ærlig innblikk i en ung manns verden og hans flyktige forhold til kvinner.

"New York - bekjennelser" handler om Drew Evans. Han er en rik, arrogant, alfahann som man ikke helt vet om man skal omfavne eller vende ryggen til.
Selve historien fortelles fra hans perspektiv, og den starter med at han befinner seg ubarbert og puslete i den luksuriøse leiligheten sin, herjet av influensa.
Han har isolert seg, og vil ikke slippe inn hverken hushjelpen eller familiemedlemmer.

Men, Drew har ikke influensa.
Han er rammet av noe han aldri tidligere har erfart - kjærlighetssorg.

Problemet er Katherine Brooks. Den attraktive nye medarbeideren i Drews firma. Kvinnen som kan matche han på alle mulige vis. Ihht. uskrevne regler skulle han ha holdt seg unna henne. Men Katherine har gjort det umulig. Hun har nemlig kastet en forbannelse over ham. Hun har snudd Drews verden opp ned, og nå kan han ikke la være å tenke på henne.

Han er ikke den gylne gutten lenger. Hans flotte utseende virker ikke lenger som det vanligvis gjør. Og nå er han tvunget til å måtte jobbe hardt for å nå sine mål, noe han tidligere aldri har gjort.

Men Katherine er ikke en kvinne som lett lar seg sette ut. Hverken profesjonelt eller privat. Dessuten er hun forlovet.

"New York - bekjennelser" er en godt skrevet roman, og den konversasjonelle tonen gjør at man føler sterk delaktighet til historien.

Å se det hele fra en bortskjemt og rik gutts perspektiv er en frisk tilnærming.
Drew er en pikenes Jens, og har lite interesse av å være forelsket eller i et forhold. Men så blir han forelsket. Han møter Kate og blir umiddelbart tiltrukket av henne.

Kate er smart og vellykket, men mest av alt, en bestemt ung kvinne. Hun faller ikke for Drews gutteaktige sjarm, og hun vet å leke med de store gutta.

Hun gjennomskuer ham. Og det er kanskje hva en mann av Drews kaliber trenger...
Selv om hun prøver å virke likegyldig til tilnærmelsene hans, kan hun ikke unngå å føle tiltrekningen mellom dem.

Dette er en morsom og underholdende roman, og en forfriskende ny vri på den etterhvert så forslitte sjangeren; kjærlighetsroman.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar