onsdag 7. mai 2014

"Revolvergutten" av Arne Svingen

Revolvergutten
Arne Svingen
Barnebok, 9-13 år
201 sider
Gyldendal
2014

Populære Arne Svingen (f. 1967) har tatt anmeldere og utenlandske forlag med storm med romanen "Sangen om en brukket nese". Nå er han aktuell med "Revolvergutten", som allerede før utgivelse i Norge er solgt til Danmark.

Revolvergutten er den dramatiske historien om Robin og hans kriminelle familie.
En spennende og varm fortelling om en helt spesiell oppvekst.


En actionfylt, varm, gripende og original roman for slukealderleserne av forfatteren bak den prisbelønte "Sangen om en brukket nese".

Revolvergutten er historien om Robin Hood Evensen som vokser opp i en kriminell familie. Allerede i ung alder vet han det meste om forbryterbransjen. En dag slipper pappa ut av fengsel, og Robin gleder seg til at alt skal bli normalt igjen.

Men noen er ute etter faren hans, og plutselig står Robin midt i et dramatisk oppgjør mellom hardbarkete kriminelle.
Det handler om å ha med en revolver på skolen, en bil som eksploderer og veldig farlige russere. Men mest av alt handler det om vennskapet til kameraten Martin og en helt spesiell pappa.

Dette er en helt spesiell bok. Den handler om en far som har begått lovbrudd, men som ønsker å legge dette bak seg og starte et lovlydig liv.
Den handler også om konsekvensene av ugjerningene han har begått. Og om hvilke konsekvenser dette har hatt for hans familie, sønnen Robin på 13 år.
Boken handler også om vennskap i ordets sterkeste betydning.
Et vennskap mellom Robin og hans jevnaldrende kamerat, Martin. Men også om vennskapet mellom faren og hans to tidligere allierte. De som tok seg av Robin når han satt i fengsel. Et vennskap gjennom mange år.
Det er nettopp dette som gjør boken så sterk og leseverdig, selv for en ungdom.
Dette er en veldig spennende historie, kanskje for spennende for en 13 åring, men noen ganger må det sterke virkemidler til.
Forfatteren skriver godt, og det er helt tiden lett for den unge leseren å forstå det som skjer.
På glimrende vis skildrer han karakterenes personlighet og tanker.
Miljøet er også godt beskrevet. For meg blir det ekte og autentisk.

Jeg vil anbefale denne boken på det sterkeste, for både voksne og for barn.
Så les denne du også, og bli beriket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar