søndag 18. mai 2014

"Song for deg og meg" av Odd Nordstoga (red.)

Song for deg og meg
Odd Nordstoga (red.)
Illustrert av Inger Lise Belsvik og Hilde Hodnefjeld
Sangbok for barn
200 sider
Nynorsk
Samlaget
2014

For tolv år siden kom denne sangboken ut for første gang. Den har vært en stor suksess.
Nå har det kommet en ny utgave, og i denne finner du alt det som var med i den forrige. Men Odd
Nordstoga har, på oppfordring fra forlaget, lagt til noen av de mest kjente sangene han har vært med å lage med tanke på barn i årene som har gått.

Sangutvalget er lagt til rette for barnehage og småskole, men boken kan likevel være til glede for alle som er glade i å synge. For det er et bredt utvalg som blir presentert. De gode gamle klassikerne er selvsagt med. Du finner mye folkemusikkstoff. Noen av sangene er lagd spesielt for denne boken, og en del nyere viser er tatt med.


Alle sangene er lagt til et tonefall som bør inkludere de fleste, og harmoniseringene er ikke avskrekkende - om du kan klimpre litt på gitar eller spille litt piano.
I "Song for deg og meg" finner du de gamle, gode norske sangene, moderne viser og folkeviser, stev og stubber, nyere sanger og sanger til skjemt og høytid som alle små og store vil like! Det meste finner du i denne boken. Inger Lise Belsvik og Hilde Hodnefjeld har laget flotte illustrasjoner som du kan gå på oppdagelsesferd i, og alle sangene har noter og besifring. "Song for deg og meg" kan derfor fint brukes til alt fra å lære seg noter til å synge sammen med barna.
Boken inneholder sanger som: Anne Knutsdotter, Blåmann, Det lyser i stille grender, Ein farfar i livet, Gubben og gamla, Per Spelmann, Vesle Petter edderkopp og mange flere.

"Song for deg og meg" er en sangskatt for barn i alle aldre, kanskje først og fremst for de i barnehage og småskole. Den inneholder sanger på nynorsk og dialekt.

Dette er en særdeles flott bok på 200 sider, og en bok som alle vil ha glede av å eie.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar