tirsdag 20. mai 2014

"Det henger en engel alene i skogen" av Samuel Bjørk

Det henger en engel alene i skogen
Samuel Bjørk
Krim
533 sider
Vigmostad & Bjørke
2013


Etter å ha lest denne sterke kriminalromanen av en debutant, to ganger! Slår det meg stadig mer at dette minner meg om en type Nesbø-roman. Det tror jeg at du i lys av anmeldelsen vil oppdage...

Verden raste sammen da hennes foreldre, bestemor, og til og med hennes tvillingsøster døde.

Det hendte for henne på en slik fatal måte, at hun med egne hender skjøt gjerningsmannen med tjenestepistolen.

Mia Kruger er i en alder av 38 år en av Oslopolitiets beste ansatte i Kripos. Hun vokste opp i Åsgårdstrand. Men, solgte husene til bestemoren og foreldrene og bosatte seg i et fantastisk hus på Hitra, der hun siden har holdt til.


La du merke til overskriften på denne romanen? Det er ikke en engel, men et barn. Noe mer vil jeg ikke skrive her, for da stjeler jeg sannsynligvis i fra deg noe av spenningen, og det har jeg ikke hjerte til!

Som du vil se av baksiden av boken, drar politietterforsker Holger Munch, en av landets beste politietterforskere avgårde til Hitra, for å snakke med Mia Kruger.
Sakene om jenta de fant hengt i et tre i skogen, ryster naturlig nok alt som kan krype og gå i hovedstaden.

Språket er særdeles godt, og forfatteren er flink til å skildre både karakterene (uavhengig av dets alder) og miljøet. Og det er utallige tråder som skal nøstes opp, før man får klarhet i hendelsene og crescendoet av et plott som på siste side avslutter det hele.

Velkommen og takk til forfatteren, Samuel Bjørk og forlaget!

Denne fortjener en 6er.

1 kommentar:

  1. Jeg husker jeg satt klistret i boken når jeg leste denne, altså godt likt her også.

    SvarSlett