torsdag 23. juni 2016

"Super Lykkelige Magiske Skogen" av Matty Long

Super Lykkelige Magiske Skogen
Matty Long
Barnebok, 2-8 år
32 sider
Oversatt av Anitra Figenschou
Figenschou forlag
2016

Endelig en fantasybok for de minste barna! Her tar Matty Long barna med på et episk eventyr! Dette er et fargerikt og magisk univers barn kjenner igjen fra populærkulturen og den vidunderlige spillverdenen! En interaktiv fortelling som myldrer av glede, fest, klokskap, ondskap og skumle greier.

"Super Lykkelige Magiske Skogen" er nominert til beste bildebok hos den høythengende Waterstones children's book prize.

Alle er lykkelige i den Super Lykkelige Magiske Skogen helt til den dagen da de mystiske livskrystallene blir stjålet. Uten dem vil skogen forsvinne for alltid. Den Gamle Eika, som er den klokeste i hele skogen, sier at det er trollene som har tatt krystallene. Fem helter, som alle mener er de modigste krigerne i hele riket, blir utpekt til å reise til Trolltårnet, og bringe krystallene tilbake. De fem er: enhjørningen Blossom, alven Tindre,

skognissen Herbert, faunen Hovius og soppen Knut. Det blir en farefylt tur, og underveis må de kjempe seg igjennom både ufremkommelige steder og fryktinngytende skapninger. Men, da de endelig når frem til trollene, finner heltene ut at de ikke har noe med tyveriet av krystallene å gjøre. Dermed må Blossom, Tindre, Herbert, Hovius og Knut skynde seg hjem, før det er for sent...

"Super Lykkelige Magiske Skogen" er en særdeles underholdende barnebok om en svært så spenningsfylt reise.

Illustrasjonene er barnlige i stilen, men likevel flotte og detaljrike, noe som gjør at man kan bruke mye tid på å studere dem.

Boken innehar ikke så mye tekst, men det gjør ikke noe, for den teksten som er der, samt illustrasjonene, passer godt sammen.

Hvis du er glad i eventyr der enhjørninger, alver, nisser og fauner er blant hovedingrediensene, vil "Super Lykkelige Magiske Skogen" være midt i blinken for deg. Den kan minne litt i stilen om et tradisjonelt eventyr, men til gjengjeld er boken så finurlig og fornøyelig, og det på en herlig måte, at den så definitivt er vel verdt å bruke tid på.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar