torsdag 23. juni 2016

"Råsterk og superspenstig" av Christina Vukicevic Demidov

Råsterk og superspenstig
Christina Vukicevic Demidov
Treningsbok
176 sider
Gyldendal Norsk Forlag
2016

Christina Vukicevic Demidov (født 1987) er en av Norges mest profilerte idrettsutøvere. Hun er norsk rekordholder på 60 m hekk og 100 m hekk, samt syv ganger norgesmester på 100 m hekk. Christina Vukicevic Demidov har representert Norge i flere OL, EM og VM og har til sammen fem EM-medaljer.

Norges friidrettsyndling Christina Vukicevic Demidov har trent hardt og målrettet i mange år, hun vet hva som skal til for å bli best. Her får du bli med inn i hennes treningsverden og lære effektive treningsøvelser som garantert vil gi deg resultater, uansett hvilket nivå du er på. Christina veileder deg gjennom styrkeøvelser, løpetrening og noen helt rå spenstøkter. Boken gir deg et unikt innblikk i hvordan en toppidrettsutøver trener, tenker og forbereder seg til treningen. Christina deler også sine detaljerte treningsplaner og serverer oppskrifter for et sunt og balansert kosthold. Følger du Christinas råd, vil du bli

både sterkere, raskere og spenstigere.

Interessen for trening har økt betydelig de senere år, særlig blant jenter. Mange har innsett hvor viktig det er å ha en sunn og aktiv livsstil.

Christina Vukicevic Demidov har alltid vært opptatt av trening, og for henne er det rett og slett en livsstil. Men som toppidrettsutøver er det nærmest en selvfølge at trening er og blir en del av hverdagen.

Denne boken egner seg for alle jenter og kvinner som er glad i trening, og som gjerne vil ta treningen til et nytt nivå. Ikke minst er den for dem som fra nå av ønsker at trening skal bli en del av livet og hverdagen.

Det er viktig å huske at trening er noe som er individuelt, og derfor må du alltid ta utgangspunkt i deg selv og dine egne behov. Ikke sammenlign deg med noen. Gjør det beste du kan ut fra dine egne forutsetninger. Det er et hav av treningsmetoder og teknikker der ute, det gjelder å finne det som passer for deg. Trening skal være utfordrende, noe du opplever som positivt og ikke minst gøy - ellers kan det lett føles som tvang, og gleden ved å trene forsvinner.

Det mentale har mye å si når det kommer til trening. Det er ikke bare kroppen som skal gjøre en krevende jobb, det er hodet også. Å ha tro på seg selv er alfa og omega. Du må tro på det du gjør. Det er, med andre ord, selvtilliten som avgjør.

Hvis man ikke er aktiv idrettsutøver eller toppidrettsutøver, så skal ikke treningen oppta mesteparten av tiden. Man må ta utgangspunkt i sin egen timeplan og finne en treningsform man liker. Det er lett å få et negativt forhold til trening om man presser seg selv til å gjøre noe man egentlig ikke liker eller føler at man mestrer særlig godt. Det er nemlig ikke noe riktig eller galt når det gjelder hva slags trening man liker. Det er gleden og mestringsfølelsen som gir deg motivasjon slik at du kommer deg på trening flere ganger. Og det igjen er med på å gi deg selvtillit i hverdagen som er helt nødvendig.

I denne boken gir Christina Vukicevic Demidov eksempler på trening som faktisk fungerer for jenter, enten det handler om å nå konkrete fysiske mål, eller om målet rett og slett er å få en mer veltrent kropp. Hun deler alle sine beste tips og hemmeligheter, og vi får i tillegg en liten innføring i hvordan en toppidrettsutøver trener og tenker.

Boken presenterer derfor en rekke ulike teknikker, øvelser og treningsprogrammer. Christina Vukicevic Demidov informerer også om alle de verktøyene og redskapene som trengs for å nå de målene man har satt seg.

Hun skriver om både styrketrening, løpetrening og spensttrening. Alle disse kategoriene er med i hennes egne treningsprogrammer, og hun er overbevist om at en kombinasjon av alle tre er det beste. Da blir man både sterk, rask, utholdende og spenstig.

Hun garanterer at vi som leser boken kommer til å like den varierte treningen, og at vi vil få en ny giv og finne inspirasjon til egen trening. Det er det som har vært målet hennes med denne boken.

Hun ønsker at treningen skal gi oss glede, mestringsfølelse, selvtillit og en bedre hverdag. Hun påpeker at det ikke er så alt for mye som skal til for å oppnå en bedre livskvalitet.

"Råsterk og superspenstig" er inndelt i følgende kapitler:

- Kom i gang
- Styrketrening
- Løping
- Spenst
- Mat og trening

Christina Vukicevic Demidov har stor viten og en god evne til å formidle den.

Boken er enkel å forstå. Det er lett å se at hun har lagt mye arbeide ned i å formidle all den viktige informasjonen til leseren.

Christina Vukicevic Demidov skriver med et lettfattelig språk og man kan nærmest merke hennes entusiasme gjennom ordene.

Dette er den boken jeg har ventet på og lett etter så lenge. Programmer som er enkle å følge og effektiv trening som gir både vekttap og stramme muskler.

Jeg tør påstå at "Råsterk og superspenstig" er en av de beste treningsbøker jeg har lest. Den tar virkelig sine lesere i hånden og guider dem på en nem og overskuelig måte.

Det er dessuten flotte fargebilder til hver øvelse, slik at man lett kan se hvordan de skal utføres.

Sunn kost og mosjon har alltid interessert meg mye, og med denne boken er det flere brikker som har falt på plass og gitt mening. For mitt eget vedkommende har det vært små justeringer, men disse små justeringene utgjør en merkbar forskjell. Trening tar nemlig utgangspunkt i den enkeltes sterke og svake punkter, så det er en mulighet for å skalere opp eller ned avhengig av ens nivå eller dagsform. Fundamentet er å lytte til kroppen, så trening, kosthold og restitusjon går hånd i hånd. 

Alt i alt er "Råsterk og superspenstig" en svært god bok som fortjener de beste skussmål.

Fremragende bok!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar