søndag 8. desember 2013

Eventyrprinsessene - Syv klassiske fortellinger fra den forheksede skogen

Eventyrprinsessene - Syv klassiske fortellinger fra den forheksede skogen
Illustrasjoner av Su Blackwell
Gjenfortalt av Wendy Jones
Oversatt av Nina Ring Aamundsen
Språk: Bokmål
Sider: 96
Kontur Forlag
Utgivelsesår: 2013


Om forlaget:
Kontur Forlag er et uavhengig forlag som ble startet i januar 2007. Deres utgivelser er først og fremst knyttet til urban kunst og sub-kulturer. De går utradisjonelle veier og er opptatt av at våre utgivelser ivaretar den kreative og lekne bruken av kunst, litteratur, design og språk. Kontur Forlag har også en klar internasjonal appell, og flere av deres titler blir distribuert på det internasjonale markedet.
Boken inneholder eventyrene:
Askepott
Froskekongen
De utslitte skoene
Prinsessen på erten
Snehvit
Rapunsel
Tornerose

"Kom inn i en eventyrverden hvor prinsesser bor i papirkongeriker som dukker opp fra noen av de mest kjente klassiske eventyrene vi kjenner til.
Denne fortryllende samlingen av sju klassiske eventyr er satt rundt temaet om eventyrprinsesser. Hver og en historie er illustrert med en rekke intrikate papirskulpturer, omhyggelig skåret ut fra sidene i en annen utgave av den samme historien.
Su Blackwells vakre papirskulpturer er fotografert i en stil som kaller fram en magisk verden av skjønn- het og mystikk, mens Wendy Jones’ gjenfortellinger av disse favoritt historiene er friske og lyriske. Hvert eventyr har sin egen spesielle visuelle smak; for eksempel er historien om Tornerose blå og drøm- mende, mens Prinsessen på erten er grønn og sommerlig."


Enkelte ting kan ikke gjentas for ofte, og dette gjelder bl.a. eventyr. Det fødes barn hver eneste dag, de vokser opp og blir etter hvert kjent med bøker. Denne boken er beregnet på barn i alderen 6-9 år, alt avhengig av om barnet blir lest for eller leser selv. Boken inneholder syv klassiske eventyr.
Hvert eneste eventyr er en skatt i seg selv. Når boken i tillegg er så flott illustrert, kan jeg garantere at den blir en ener under juletreet. Selv jeg kan se på hvert enkelt bilde i boken, en time om så skulle være, og finne noe nytt hver eneste gang. Formatet er perfekt for en barnehånd, og jeg kan love deg at denne boken vil stimulere leseglede og fantasi hos barnet.

Jeg vil råde dere alle til å besøke det unge forlaget Kontur sine websider.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar