torsdag 1. desember 2016

"Livslykke" av Björg Thorhallsdottir

Livslykke
Björg Thorhallsdottir
Selvutvikling
128 sider
Format: 24 x 20 cm
Aschehoug
2016

Björg Thorhallsdottir (f. 1974) er en av landets mest folkekjære kunstnere. Hun er kjent for vakker grafikk som har en egen evne til å berøre. Gjennom bildene sine og de populære foredragene hun holder, inspirerer hun mennesker til å leve det livet de egentlig drømmer om. Bjørg Thorhallsdottir er også kjent for sitt prosjekt Hjertefred i Sandvika, som hvert år samler tusener av mennesker til markeringen av allehelgensdagen den 4. november.

Björg brenner for at mennesker skal våge å leve det livet som de egentlig drømmer om, og dette går igjen i det hun formidler i ord og bilder. De siste årene er Björg blitt en etterspurt inspirator og foredragsholder, og hun snakker gjerne om lykke, sorg, mot og livsglede.

"Lykke er å være tro mot seg selv, og stole på at livet vil deg vel."

I gode dager flyter du nedover livets elv, strømmen tar deg med til overraskelser.
Nye mennesker blir venner. Steder hvor du slår røtter.
I vonde perioder blir du presset til å kjenne på sider ved deg selv, som du ikke visste om.

Livet er ditt. Et skuespill du setter opp. Det er du som velger menneskene, eller aksepterer dem du ikke har valgt. Du velger i stor grad selv hva du skal putte inn i dagene dine, og hvordan du skal reagere i ulike situasjoner.

Ingen kan tenne ditt lys. Våre tanker blir våre følelser, som blir våre ord, og dette blir igjen våre handlinger. Summen av dette blir ditt liv, og ditt liv er bare ditt. Alle opplever motgang og medgang, sykdom og helbredelse, kriser og gleder, fødsler og død. Vi opplever det fordi vi lever!

Livet ditt er summen av dine valg. Velg alltid med hjertet og hjertekompasset vil vise deg veien til din livslykke. Lykke er å være tro mot seg selv, og stole på at livet vil deg vel.

Gjennom dikt og bilder gir Björg Thorhallsdottir oss kloke betraktninger om kjærlighet og vennskap. Og hun oppfordrer oss til å tørre mer og bli flinkere til å leve i nuet.

"Livslykke" er en bok som kan hjelpe deg ut av håpløsheten og gi deg fornyet tro på at du kan være akkurat den du ønsker!

Hva er det vi snakker om når vi snakker om livslykke? Thorhallsdottirs bilder og ord forteller om kort og lang lykke, følelsen av lykke når vi ser inn i øynene til våre kjæreste, og når virkeligheten overgår våre forventninger.

Det er kjærligheten som er det største budskapet i Björg sine bilder. For kjærligheten er universell, og livene våre er ofte like. Så kanskje kan du kjenne igjen deg selv i bildene hennes.

For hva er egentlig livslykke? Mange av oss kjenner følelsen av lykke, som kan oppstå både spontant og enten være langvarig eller bare vare en kort stund. "Livslykke" fokuserer på en fantastisk følelse, som kan komme og gå, og bli påvirket av alt. Så sett deg ned og ta en refleksjonspause med Björg Thorhallsdottir - hun setter nemlig tankene igang med sin bok "Livslykke".

Hvis du vurderer å gi en bok som gave, til deg selv eller noen du er glad i, så kan denne varmt anbefales. Jeg gir boken mine aller beste skussmål for den utrolige inspirerende leseopplevelsen, som alle fortjener å oppleve. Det vil være begynnelsen på en reise som ikke stopper, når du først fanger den gnist og glede Thorhallsdottir har lagt i boken. En virkelig flott opplevelse!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar