mandag 19. desember 2016

"Dustedagboka 11" av Rachel Renée Russell

Dustedagboka 11
- Nedtegnelser fra en ekte BFF - NOT!
Rachel Renée Russell
Barnebok, 9 - 14 år
Antall sider:  248  
Oversatt av Kirsti Vogt, MNO
Kagge Forlag
2016

Dustedagboka er en gøyal dagbokroman for unge jenter i alderen 9 til 14 år, med tekst og tegninger om hverandre.

Bøkene er skrevet av Rachel Renée Russell. Hun er advokat og forfatter. Hun skrev sin første bok som sjetteklassing i bursdagsgave til sine to yngre brødre. Hun har hatt enorm suksess med Dustedagbøkene om Nikki Maxwell. Bøkene har solgt i fem millioner eksemplarer i USA, og de er solgt til 32 land. I Norge har de toppet bestselgerlistene en rekke ganger.

Russells nye serie om den uheldige Max Crumbly gikk rett inn på New York Times’ bestselgerliste i sin første salgsuke, og dermed har forfatteren to stjerner av noen tenårings(anti)helter å holde styr på!

Alle Dustedagboka-fans kan glede seg – Nikki og vennene hennes er tilbake!

Nikki Maxwell har fått vite at hun skal gå en uke på North Hampton Hills International Academy (NHH), på grunn av et utvekslingsprogram for åttendeklassinger.

Denne skolen er prestisjetung, og kjent for sine flinke elever, god faglig kvalitet, elegante skoleuniformer og et nydelig skoleområde som kan minne om en blanding av Galtvort og et femstjerners luksushotell.

Hvert år må nemlig alle åttendeklassinger på Westchester Country Day ungdomsskole (Nikkis skole) delta i et ukelangt elevutvekslingsprogram for skolene i området. Erfaringen tilsier at dette bidrar til å fremme fellesskapsfølelse og god samfunnsånd både blant elever og ansatte ved vertsskolene.

Men dessverre er det slik at erkefienden MacKenzie Hollister er elev ved North Hampton Hills. Og da MacKenzie byttet skole, håpet Nikki at hun aldri skulle trenge å se henne igjen.

Nikki vurderer å trekke seg fra hele greia, selv om det å delta i utvekslingsuken er obligatorisk for alle åttendeklassinger.

Men, når hennes fransklærer, Monsieur DuPont, forteller at hun er en perfekt kanditat for et spesialkurs for franskelever til sommeren, et kurs som vil vare i rundt ti dager i august, og bestå av en gruppe elever fra kommunen som får reise til Paris for å oppleve Louvre og andre historiske landemerker, kommer hun på andre tanker.

Når hun kommer til NHH, må Nikki handskes med nye utfordringer, usanne rykter (og anklager) om henne, og en ny fiende som faktisk er enda verre enn MacKenzie. For å kunne stå opp mot denne fienden, må hun slå seg sammen med sin gamle fiende, MacKenzie. Hvordan skal Nikki overleve en uke på NHH, og vil hun og MacKenzie klare å se forbi sine tidligere feider og samarbeide?

"Dustedagboka 11" er full av humor og engasjement, men retter samtidig fokuset mot hvilke utfordringer man kan stå overfor i konfrontasjon med en bølle, hvordan man skal hjelpe en nokså umulig lillesøster med å oppnå sine drømmer, og at det ikke er så dumt å forholde seg rolig i møte med andres ekkelhet.

"Dustedagboka 11" er en lettlest bok, noe som er flott for motvillige lesere, og den gjenopptar mye av den samme tematikken som har preget de tidligere bøkene.

Som de andre bøkene i denne bestselgende serien, er denne boken skrevet i dagboksform, og illustrert med herlige og lunefulle tegninger.

Nikki Maxwell er fortsatt like dustete og, om mulig, enda mer elskelig.

Dessuten er de nye karakterene like herlige og morsomme som de vi kjenner fra før av.

Historien er realistisk og lett å relatere seg til, og vil garantert appellere til jenter i storskolen og ungdomsskolen, altså i alderen 9 til 14 år.

"Dustedagboka 11" er en veldig morsom bok! Og definitivt en av de beste i Dustedagbok-serien så langt!

Anbefales!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar