torsdag 1. desember 2016

Juleroser 2016

Juleroser 2016
Redaktør: Herborg Kråkevik
Julehefte
88 sider
Samlaget og Egmont
2016

"Juleroser 2015" med Herborg Kråkevik som redaktør var en stor suksess. I år er juleheftet tilbake og ble lansert 21.11 med et opplag på 70.000. Utgivelsen er et samarbeid mellom Samlaget og Egmont, og er til salgs over hele landet.

Juleroser er et litterært julehefte med bidrag fra noen av de fremste forfatterne og kunsterne i vår tid. Fjorårets Juleroser var det første i sitt slag siden 1944. Også i årets juleroser ønsker forleggerne å gi leserne store kunstopplevelser. "Juleroser 2016" har bidrag fra H.M. Dronning Sonja, Anne B. Ragde, Kim Leine, Vetle Lid Larssen, Helge Torvund, Kolbein Falkeid, Sverre Malling, Håkon Gullvåg, Marianne Heske, Theodor Kittelsen med flere.


For redaktør Kråkevik er Juleroser noe som har vært med henne hele livet:
- Juleroser låg alltid framme i jula då eg var barn. Eg opna dei med andakt, for dei var så skjøre og vakre, dei måtte takast varsamt i. Dei såg gamle ut, men historiene eg las verka nye og vedkommande, sjølv om dei var skrivne i ei anna tid enn mi. No er dei her igjen, rosene. Eg håper at Juleroser vil gje lesarane jul i hjarta, slik dei gjorde for meg, og at vi har klart å lage noko som er så vakkert at det ikkje blir kasta ut med det brukte julepapiret, men held seg, både for auga og for sinnet, for både lesararar i dag og dei som kjem etter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar