tirsdag 27. januar 2015

"En ganske irriterende elefant" av David Walliams

En ganske irriterende elefant
David Walliams
Illustratør: Tony Ross
Barnebok, 3 - 6 år
32 sider
Oversatt av: Sverre Knudsen
Aschehoug
2014

Med sine elleville og hysterisk morsomme bøker har David Walliams tatt barna med storm. Men som alltid: Ingenting er ordentlig morsomt hvis det ikke ligger en kime av alvor bak.
Walliams er en mester i å skape klassiske barnehelter og actionfylte historier med humor, satire - og kjærlighet. Bøkene hans er proppfulle av situasjonskomikk, absurde situasjoner og gode replikker, og persongalleriet er mildt sagt fargerikt. Men det er aldri noen tvil om hvor Walliams' sympati ligger. Han er alltid på barnas side. Hovedpersonene i bøkene hans er gode, omsorgsfulle og smarte barn. De voksne derimot, de får så hatten passer: De er egoistiske, late og mest opptatt av reality på TV.

David Walliams har aldri lagt skjul på at Roald Dahl er hans store litterære idol, og anmelderne sammenligner ofte disse to. David Walliams debuterte som forfatter i 2008 med "The Boy in the
Dress". Siden har han toppet bestselgerlistene i Storbritannia og i store deler av resten av verden. Han er

flere ganger nominert til Roald Dahl Funny Prize, og bøkene hans er oversatt til mer enn 30 språk.

David Walliams er for øvrig mannen bak de populære bøkene "Gangsterbestemor" og "Rotteburger".
Med "En ganske irriterende elefant" har bestselgerforfatteren laget sin første bildebok for små barn, og den er illustrert av den prisbelønnede Tony Ross.

Boken handler om Sam, en ung gutt som signerte et "Adopter en elefant"-skjema en dag han var i dyrehagen. Det siste han hadde ventet var at elefanten faktisk skulle dukke opp hjemme hos ham. Men det gjorde den. Og ikke bare var det en blå elefant, men en gigantisk elefant som både var uhøflig og svært så krevende.

Elefanten vet nemlig nøyaktig hva den liker og vil, og Sam må etter beste evne prøve å være så gjestfri som mulig.

Historien er morsom, tøysete, ellevill, og alt det jeg kunne håpe på fra Walliams. Dessuten har den en uventet og lærerik slutt.

Illustrasjonene er særdeles flotte. Illustratør Tony Ross bringer virkelig liv til boken og gir Walliams sine ord den visuelle støtte som de fortjener.

Med en enkel historie, en stor porsjon humor og en dæsj med vill fantasi kommer denne boken garantert til å bli en sikker favoritt blant barna.

"En ganske irriterende elefant" er en flott og anbefalelsesverdig barnebok.
Jeg ser definitivt frem til det som forfatteren neste gang måtte bringe ut til denne aldersgruppen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar