mandag 24. august 2015

"Inkognito" av Eirik Wekre

Inkognito
Eirik Wekre
Thriller
336 sider
Gyldendal Norsk Forlag
2015

Eirik Wekre (f. 1966) har bakgrunn som etterretnings- og sikkerhetsoffiser i Forsvaret og arbeider nå som rådgivende økonom.

Han debuterte med "Spill uten regler" i 2005, og i 2006 kom "Terbovens liste". Det store gjennombruddet kom med thrilleren "Operasjon Snøhvit" (2008). Boken ble antatt i bokklubb og solgte ca. 30.000 eksemplarer i Norge.
I 2009 kom "Operasjon Isbjørn", som også kom i bokklubb og ble utgitt som lydbok. "Operasjon Høye Nord" (2010) avsluttet Operasjon-trilogien. Alle Operasjon-bøkene utgis i Danmark.

"Inkognito" er tredje thriller i serien om Theo Hannover, med "Trollmannens læregutt" (2012) og "Fuglefangerne" (2012) som tidligere bøker. Som i alle sine bøker er Eirik Wekre også her tett på den politiske og aktuelle virkeligheten med ulovlig overvåking, truende økonomisk krise og mulig minkende politisk stabilitet.

"Med gru mintes han terroranslaget i Oslo, 22. juli 2011. Bomben i regjeringskvartalet hadde bare vært en avledningsmanøver for det som skulle følge. Var dette attentatet også bare opptakten til noe større?"

Vi befinner oss i et Oslo i sommermodus. Vi skriver 20. juni, og spesialrådgiver, Theo Hannover ved PST, befinner seg på Oslo Lufthavn Gardermoen hvor han nettopp har sendt kjæresten og datteren avgårde til Florida.

Foran ham ligger to ukers ferie. Han har ennå ikke bestemt seg for hva han skal fylle dem med.
Men slik skal det ikke gå...

Like før, samme dag, har det skjedd et bombeattentat. Statsminister Somby er livstruende skadet. Han var på vei til et privat møte tidlig om morgenen da bilen han satt i ble sprengt i lufta.

Dagen før, har statsministeren stilt kabinettspørsmål og tapt.

Opptakten til den kulminerte debatten var heftige demonstrasjoner der en skjør mindretallsregjering søkte å drive i gjennom en omstridt arbeidsreform.

Hele landet settes i riksalarm, og Theo Hannover blir utpekt til å lede etterforskningen. Det som så ut som en bombe, viser seg å være et skudd fra et panserbrytende våpen stjålet fra de norske styrkene i Afghanistan.
Hvordan kom våpenet til Norge, og hvem visste hvor statsministeren skulle og hvem han skulle møte?
Hvem er det som tjener på å hensette landet i fullstendig kaos? Sporene peker i flere retninger, og foruroligende mange av dem peker inn mot landets etterretningstjeneste.

"Inkognito" handler om et mulig statskupp. Et brutalt attentat. En livsfarlig mullvarp.

Dette er en gnistrende thriller fra Eirik Wekre der handlingen er hentet fra aktuell norsk virkelighet.

Forfatteren overbeviser med et imponerende plott, der hendelser avløser hverandre i et høyt tempo.

Språket er som sedvanlig særdeles velskrevet, og det er ført i hånden av en av våre mest begavede forfattere.

Jeg slukte denne pageturneren, omtrent uten stopp.

Så absolutt lesverdig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar