fredag 7. august 2015

"Kunsten å forelske seg" av Cecelia Ahern

Kunsten å forelske seg
Cecelia Ahern
Roman
304 sider
Oversatt av Lene Sandvold Evensen
Bazar Forlag
2015

Cecilia Ahern (f. 1982) er en internasjonalt bestselgende forfatter. Hun fikk enorm suksess med sin debutroman "PS: Jeg elsker deg!", som også ble en storfilm.

Bøkene hennes har gått rett til hjertet på lesere over hele verden. De er oversatt til 46 språk og har solgt over 15 millioner eksemplarer. Ahern har også skapt flere TV-serier, blant annet den amerikanske suksesskomedien "Samantha Who?".

Cecelia bor i Dublin med sin mann og deres to barn. Hun er datter av tidligere statsminister i Irland, Bertie Ahern. Før hun slo gjennom som forfatter hadde hun en kort karriere som sanger i popgruppen Shimma som blant annet deltok i Eurovision Song Contest i år 2000.


"Kunsten å forelske seg" er en fengslende, humoristisk og tankevekkende roman fra forfatteren av "PS: Jeg elsker deg!".

Christine Rose er mer eller mindre besatt av selvhjelpsbøker, og hun bruker dem til å løse alle sine problemer, så vel som alle andres. 

Hun bestemmer seg for å forlate ektemannen Barry, etter å ha innsett hvor ulykkelig hun er.

En kveld Christine krysser Ha'penny Bridge i Dublin, henger Adam Basil på utsiden av den, og er i ferd med å hoppe. 

I et panisk øyeblikk inngår hun en pakt med Adam. Hun overtaler ham til å la henne bevise at livet er verdt å leve. Hun har to uker på seg, frem til 35-årsdagen hans, til å lære Adam å forelske seg i sitt eget liv.

Selv om Christine er klar over hvor farlig veddemålet er, er hun fast bestemt på å redde Adam. Men hvor godt kan man egentlig lære noen å kjenne på to uker?
Og om hun skulle mislykkes, vil han vende tilbake på broen.

Adam er desperat, tung til sinns, men likevel kjærlig. Maria, kjæresten hans, har bedratt ham med Sean, hans beste venn. Faren, som forøvrig er dødssyk, tvinger ham til å ta over familiebedriften, noe han ikke ønsker, og han har nylig mistet jobben sin i Kystvakten.

Men Christines liv er, mildt sagt, heller ikke perfekt. Ikke bare har hun forlatt mannen sin. Hun har også problemer med både familien og arbeidet, og når deres deadline nærmer seg, innser hun at Adam ikke er den eneste som trenger en hjelpende hånd.

Gjennom de fjorten dagene utvikler Christine og Adam et nært vennskap, men vil de klare å hjelpe hverandre med å få livskjærligheten tilbake? 

"Kunsten å forelske seg" er en unik, vakker og oppløftende bok. 
Selv om den også forteller en kjærlighetshistorie, forsøker den å vise at selve livet er noe vakkert, uansett hvor vanskelig det enn kan være.

Historien som fortelles, og som sees fra Christines førstepersonsperspektiv, er også trist, humoristisk og glad.

Men dette er alt annet enn en forutsigbar bok, og den innehar uventede vendinger omtrent helt til siste side. Den har dessuten flere underliggende plott som utfyller selve hovedfortellingen. 

Historien viser mørke og lyse sider av livet; fra depresjon og selvmord til moro og lykke.

De fleste av karakterene er tiltalende. De er godt utviklet og har stor dybde.

Christine er en overbevisende karakter, og jeg likte hennes livlighet og entusiasme, men jeg beundret henne enda mer da hun nærmest brøt sammen og avslørte sine rå kanter og følelser. Adam var sympatisk, men kunne tidvis være noe intens.

"Kunsten å forelske seg" er romantikk på sitt aller beste. Den forteller en unik historie, og er en vanedannende pageturner. Jeg kan ikke gi nok ros til Cecelia Ahern for denne fantastiske boken.

Dette er en nydelig bok, og alle som trenger å føle litt mer kjærlighet bør definitivt lese den.

"Kunsten å forelske seg" er en særdeles hyggelig sommerbok.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar