lørdag 14. mai 2016

"HEI-BOKA" av Signe Torp

HEI-BOKA
Signe Torp
Barnebok/Bildebok
32 sider
Omnipax
2016

Signe Torp har bachelor i illustrasjon fra Edinburgh College of Arts. Signe bor og jobber i Oslo som illustratør, forfatter og i Sagene bok og papir. Hun har tidligere laget bildebøkene "ABC - Tegn for tegn med tøysevers" (2014) og "Tre små eventyr" (2013), som begge er fortellinger med tegnstøtte. ABC-boka fikk en av de fem norske plassene i Internationale Jugendbiblioteks utvalgte White Ravens 2015.

Noen ganger møter man noen man gjerne vil bli kjent med. I alle fall si "HEI" til. Det er ikke alltid like lett.

Tenk om ordene som kommer ut av munnen bare er rare!

Det må finnes andre måter, som passer for slike som meg.
Og deg?

Jenta, som er bokens hovedperson, vil så gjerne si HEI til gutten hun ser på veien, men ordet kommer liksom ikke ut av munnen! Men det finnes kanskje andre måter... Hun fletter HEI-blomsterkranser, lager HEI-plakater og til og med en HEI-maskin, men det virker ikke som om han legger merke til henne.

"HEI-BOKA" er en vakker og solid bildebok, som gir plass til ettertanke og en god følelse i magen.

Språket er enkelt og likefremt, og passer godt til illustrasjonene. Selv om det er skrevet på rim, gjør det på ingen måte "HEI-BOKA" til en fjollete bok. Dette er nemlig en filosofisk og fremragende bildebok med flere lag. Her er det mye å snakke om - ensomhet, venner, frykt for ikke å bli lagt merke til, og mye mer.

Små og store kan kjenne seg igjen om å nå fram til hverandre - hvor vanskelig det kan være, og hvor fint det er når man får det til.

Boken har mange flotte og detaljrike illustrasjoner, og en historie som både barn og voksne vil kunne nyte. Les den - for ditt barn og for deg selv.

"HEI-BOKA" kan og skal leses igjen og igjen.

Forlaget har kjempesøte HEI-kort som sendes ut på forespørsel!
Les mer: www.omnipax.no

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar