fredag 27. mai 2016

"I ett med deg" av Sylvia Day

I ett med deg
- En Crossfire-roman
Sylvia Day
Roman
384 sider
Oversatt av Svein Svarverud & Embla Skjong Bjørnerem
Bastion Forlag
2016

Sylvia Day har gjentatte ganger vært nummer én på New York Times' bestselgerliste og er også internasjonalt bestselgende forfatter med over 20 prisbelønnede romaner, solgt i mer enn 40 land. Totalt har hun vært nummer én i 28 land og solgt flere titalls millioner bøker.

Sylvia Days bøker er solgt i over 270 000 eksemplarer i Norge og hun har ligget på de norske bestselgerlistene i over 50 uker.

Rettighetene til å lage en TV-serie basert på Crossfire-bøkene er kjøpt av det amerikanske produksjonsselskapet Lionsgate.

"I ett med deg" er femte og siste romanen i Crossfire-serien, Sylvia Days erotiske kjærlighetssaga, om det stormfulle

forholdet mellom den unge Eva Tramell og milliardæren Gideon Cross. Dette er en av de mest dampende og populære bokserier verden har sett.

Selv om både Eva og Gideon hjemsøkes av fortiden, har de funnet tilflukt i hverandre. Gjennom sitt lidenskapelige forhold, har de åpnet seg fullstendig for hverandre.

Deres offisielle vielse blir årets begivenhet...
Men Gideon selv har mest lyst til å kansellere hele bryllupet. Er det i det hele tatt mulig for Eva å få frem Gideons myke sider?

Samtidig med at de sammen forsøker å få kontroll på Gideons indre demoner, dukker det enda flere skjulte skjeletter opp fra Evas fortid. Hvem er det egentlig som er ute etter å ødelegge forholdet deres?

Det er bare å trekke pusten og holde seg fast under denne siste delen av Eva og Gideons hete, men turbulente reise.

"I ett med deg" er den svært dramatiske avslutningen på Crossfire-serien.

Gideon og Eva er tilbake! Denne gangen bedre enn noensinne! Etter lang ventetid, er den femte og siste romanen i Crossfire-serien endelig her. Dette er ikke en frittstående bok, men bør leses i sammenheng med de andre bøkene ("Bare for deg", "Gjenspeilt i deg", "Knyttet til deg", og "Grepet av deg"), og i riktig rekkefølge.

Som med de foregående bøkene i serien, tar historien til der den forrige boken ("Grepet av deg") sluttet. Gideon og Eva er sammen igjen og de arbeider hardt med at det skal forbli slik. Men det er fortsatt mange som forsøker å hindre dem fra å være lykkelige og forelsket.

Eva har siden sist, gjort noen store innrømmelser, og hun prøver å vise Gideon, at hun vil møte ham på halvveien. Gideon derimot, forsøker å løsne sitt stramme grep om å ha kontroll.
Heldigvis har de den alltid trofaste Dr. P. som kan bistå med hjelp, til å velge en mer fleksibel og bedre kommunikasjon.

Gideons relasjoner med sin familie, går gjennom noen endringer. Men Eva er der for ham hele tiden.

Eva har modnet mye i løpet av seriens fem bøker. Jeg syntes hun var mer vrang og manipulerende i de første bøkene. Selv om hun fortsatt faller i gamle synder, er hun nå mer voksen og ikke minst ærlig. Hun hverken overreagerer eller utsteder ultimatumer, hvis hun er utilfreds med noe Gideon har sagt eller gjort. Hennes urimelige sjalusi, kan knapt merkes denne gangen.

Det jeg likte best med "I ett med deg", var historiens intime og følelsesmessige aspekt. Jeg kan ikke benekte det faktum, at Day utviser stor dyktighet for stramt skrevne fortellinger, som er sanselige og intense. Men det var ærligheten (og for så vidt mildheten) i fortellingens mange øyeblikk, som virkelig fanget meg, og fikk meg til å reflektere over det Gideon og Eva, i løpet av relativt kort tid, har gått gjennom.

Og vi får den fantastiske, lykkelige slutten vi har lengtet etter. Men Eva og Gideons lykke er egentlig bare begynnelsen på et nytt kapittel i livene deres. De vil med sikkerhet støte på flere problemer, samt glede seg over mange vidunderlige øyeblikk sammen. Og kanskje det er det, jeg likte aller best ved denne boken - selv om serien er over, er det likevel ikke slutten på Eva og Gideons historie, og det er en fin ting å tenke på.

Crossfire-serien er med denne boken, et fullført epos. Fra å være en serie som opprinnelig skulle være en trilogi, for deretter å bli utvidet til fem bøker, har historien fått sin ende.

"I ett med deg" er en flott fortelling, full av energi og lidenskap.

Historien fortelles fra vekslende perspektiver, og gir et godt innblikk i hvorledes de to hovedrolleinnhaverne tenker. I denne boken, faktisk mer enn i de andre, var dette et fortellerteknisk valg som fungerte ypperlig. Det var sågar mange løse tråder som skulle nøstes i hop. Derfor trengtes det to fortellerstemmer, for å nå en tilfredsstillende konklusjon.

Day skriver usedvanlig godt - alt fra kjærlighetsscener, til hvordan hun utvikler sine dynamiske karakterer og skaper vendinger, er svært så forseggjort. Skrivestilen er dessuten i overensstemmelse med de andre bøkene i serien.

Med "I ett med deg" har Sylvia Day fullført en episk kjærlighetshistorie som jeg ikke kommer til å glemme med det aller første.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar