onsdag 19. oktober 2016

"Den perfekte ferie" av Jane Costello

Den perfekte ferie
Jane Costello
Roman
432 sider
Oversatt av Linda Marie Vikaune
Cappelen Damm
2016

Jane Costello var avisjounalist før hun ble forfatter, og hun har jobbet i både Liverpool Echo, Daily Mail og Liverpool Daily Post, hvor hun var redaktør. Hennes første roman, "Brudepikene", ble en salgssuksess, og siden har hun skrevet syv romaner til. Bøkene hennes er oversatt til 16 språk og selges over hele verden. Jane bor i Liverpool sammen med kjæresten Mark og deres tre små sønner.

"Den perfekte ferie" er chick-lit på sitt beste, og innehar alle de ingrediensene som man forventer av sjangeren - vennskap, humor, romantikk og drama. Romanen er skrevet med en slik livlighet og stil at ordene nærmest hopper ut av sidene.

De tre venninnene Imogen, Meredith og Nicola har lidd seg gjennom flere billigturer til varme strøk, med slitte solstoler og hotellrom uten aircondition. Så når Meredith vinner et VIP-opphold på Barcelonas hippeste hotell, tar

hun med seg Nicola og Imogen, som for øvrig er bokens hovedperson og forteller.

Endelig kan de unngå billigturenes katastrofer, som de har blitt så vant med, eller kanskje ikke...

Og det er liten tvil om at de nå virkelig trenger en ferie.

Meredith er gravid, og det er knappe to måneder til hun skal føde. Men Meredith har ennå ikke helt klart å ta innover seg at hun snart skal bli mor og er redd. Hun har et av-og-på-forhold til kjæresten Nathan, som har glidd ut i en underlig skumringsverden hvor ingen av dem klarer å finne ut om de egentlig er sammen eller ikke, Imogen er en 29 år gammel alenemor og fungerende Marketing Director i en av Storbritannias fremste matvareprodusenter, Preebles Ltd. Nicola har nylig fortalt sine foreldre at hun er lesbisk, men de har ikke vært kapable til å akseptere det. Deres negative holdninger overfor hennes nye kjæreste Jessica, har gjort henne rasende.

Det er kanskje ikke så rart at trioen ser frem til å reise bort fra alle bekymringene, men skjebnen har en annen plan, i hvert fall for Imogen. For i det øyeblikket hun synes klar til endelig å nyte livet, bryter en krise ut på kontoret (der hun jobber), og hun må derfor bruke mesteparten av ferien sin på telefonsamtaler. Og hvis det ikke er jobben som kaller, så er det moren til Imogen som ringer med sine såkalte betydningsfulle problemer.

Og om ikke dette var nok, gjør også andre problemer sin entré, som f.eks. tyverier, brukne armer, blå øyne, nakne lærere og språkbarrierer. Dessuten er det en kjekk journalist som alltid dukker opp der Imogen befinner seg - med vilje eller ved et uhell? Vel, Imogen er usikker, likeså er vi som leser romanen.

"Den perfekte ferie" forteller en nydelig og oppløftende historie med en flott avslutning som bringer gledestårer i øynene.

På forhånd hadde jeg trodd at jeg ville like "Den perfekte ferie", men boken var faktisk mye bedre enn jeg hadde forutsett. Den har nemlig mye ved seg, og selv om jeg har lest flere chick-lit romaner den senere tid, så vil jeg ikke glemme denne med det aller første.

Jeg syntes forfatteren introduserte de ulike karakterene meget godt, og allerede fra de første sidene føltes det nærmest som om jeg hadde kjent de tre venninnene i lang tid. Hun leverer også noen fantastiske person beskrivelser som når helt inn under huden på leseren.

Hovedpersonen, Imogen, er en svært jordnær karakter og det er interessant å lese om henne. Imogens interaksjoner med sin sjef, David, var blant mine favorittdeler i boken. Og selv ut i fra flyturen ned til Barcelona, hadde jeg bange anelser om at dette ikke kom til å bli en enkel og avslappende ferie for henne.

Meredith og Nicola har også sine historier, og vi lærer mye om dem. Det tar ikke lang tid før vi innser at Imogen ikke er den eneste med et problematisk liv.

Men "Den perfekte ferie" forteller primært Imogens historie, og den appellerte så definitivt til meg.

Romanen er velskrevet, og forfatteren har en skrivestil som flyter knirkefritt. Hun skriver på et livlig, fengende og lettleselig vis, og hennes beskrivelser av Barcelona og de omkringliggende omgivelser er levende og ekte. Handlingsforløpet har en spesiell vri mot slutten. En vri jeg faktisk ikke hadde forventet, enten fordi jeg lot meg oppsluke av selve historien, eller at den rett og slett ikke streifet meg.

Alt tatt i betraktning er "Den perfekte ferie" en morsom og underholdende roman, som fokuserer på alle aspekter og problemer som livet har å by på.

Romanen er fantastisk og nydelig, full av kjærlighet, drama, humor og vennskap, og jeg kan love deg at tiden flyr mens du leser.

Boken er så definitivt noe av det beste innen sjangeren, og kan anbefales for alle som liker å lese chick-lit.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar