søndag 30. oktober 2016

"Nemi - Med Grimm og Gru" av Lise Myhre

Nemi - Med Grimm og Gru
Lise Myhre
Tegneseriebok
160 sider
Egmont
2016

Lise Myhre (f. 01. nov. 1975 på Lørenskog, oppvokst på Skedsmokorset) er en norsk tegneserieskaper som lager humorstripeserien Nemi.
Hun studerte grafisk design og kunsthistorie ved Santa Monica College of Art i California etter fullført videregående, og flyttet til Oslo i 1995, hvor hun fortsatte studiene ved Merkantilt Institutt (grafisk design/mac design).

I 1997 så Nemi dagens lys, først som tilfeldig figur i vitsetegninger som harselerte med goth-kulturen, men snart som hovedperson i egen serie (også i Larsons Gale Verden).

Nemi ble raskt populær, og debuterte som dagsstripe i Dagbladet i 1999. Nemi fikk eget blad i 2003, og er i dag en av Norges mest leste tegneserier.

Hva skjer når tidenes mest uregjerlige og selvstendige dame blir hodestups forelsket og mister kontrollen?

Det forteller denne boka om på svært underholdende vis.

Årets Nemi-bok, "Med Grimm og Gru", introduserer Mannen med stor M i Nemis liv. Grimm feier inn i Nemis liv, og snur det fullstendig hodet. Resultatet for oss lesere blir mye situasjonskomikk, og mange både pinlige og rørende øyeblikk tatt fullstendig på kornet.

"Med Grimm og Gru" samler striper, helsider, illustrasjoner, dikt og lengre historier fra 2010.

Nemi er en av Norges mest leste tegneserier, og Lise Myhre en av våre beste kjente serieskapere. Nemi-skikkelsen har blitt en sterk kvinnelig rollemodell for både unge og voksne over hele verden, som internettfenomen og med bokutgivelser i mer enn ti land.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar