mandag 17. oktober 2016

"Sommer på strandpromenaden" av Jenny Colgan

Sommer på strandpromenaden
Jenny Colgan
Roman
383 sider
Oversatt av Stine Aspebakken Linstad
Cappelen Damm
2016

Jenny Colgan ble født i Skottland i 1972, og har skrevet en lang rekke bestselgende romaner. I 2013 vant hun "The Romantic Novel of the Year Award". Hun er gift, har tre barn og veksler mellom å bo i London og Frankrike.

Utenfor kysten av Cornwall, på den lille øya Mount Polbearne, en tidevannsøy der tidevannet kommer to ganger om dagen og dekker veien over til fastlandet, har Polly Waterford gjort det lille bakeriet på strandpromenaden til en stor suksess. Hun har også kjøpt fyrhuset, hvor hun bor med sin amerikanske kjæreste Huckle, og deres kjæledyr, lundefuglen Neil.

Men mørke skyer er i ferd med å samle seg i horisonten. For når nye mennesker ankommer den lille, avsidesliggende landsbyen, settes endringer og konflikter i bevegelse. Og da Mrs. Manse, som eier bakeriet dør, synes Pollys dager som daglig leder å ha kommet til en ende. Mrs. Manses brautende, ekle nevø tar nemlig over,

og han insisterer på å kutte kostnader, redusere på kvaliteten, og til sist si opp Polly.

Akkurat når Polly sørger over tapet av sitt kjære bakeri, må Huckle reise hjem til Georgia for en lengre periode, en tid som etter hvert fortoner seg til å bli en uendelighet.
Dessuten har Polly en hemmelighet hun for all del må skjule for en ny venninne. Og om ikke det var nok, har hun begynt å innse at hennes lubne, elskverdige lundefugl, Neil, egentlig hører hjemme blant sine egne artsfrender, og ikke hos dem.

Problemene synes å hope seg opp for Polly. Vil hun klare å hente frem den motivasjonen som trengs for å våge å følge drømmene sine og starte på nytt?

"Sommer på strandpromenaden" er en unik, morsom og oppløftende roman, med en heltinne kapabel til å komme seg gjennom tøffe tider ved hjelp av egen oppfinnsomhet og kjærligheten for bakekunsten.

Boken har både fantastiske og unike karakterer. Fra hardt arbeidende fiskere, til Jayden og Flora, Pollys to kollegaer på bakeriet, til den rike, gniene Ruben og hans nye forlovede Kerensa.

Forfatteren har skapt et fantastisk bakteppe og setting for disse karakterene. Selv har jeg en forkjærlighet for små byer med sære karakterer, og Mount Polbearne er nettopp det (Jeg ville så definitivt ha likt å bo der). 

Likeledes er Polly en flott hovedperson - hun er en man gjerne vil ha som venn. Og det er umulig å ikke heie på henne. 

"Sommer på strandpromenaden" er en svært lesverdig bok, og jeg lot meg gripe fra aller første side. 

Historien begynner med den triste nyheten om at Mrs. Manse er død, og at hun har etterlatt bakeriet til sin mindre kapable og pengekjære nevø. Derfra er handlingsforløpet nærmest som en berg og dal bane å regne, med oppturer og nedturer for Polly, mens hun må kjempe for å bli værende i bakeribransjen og ikke la forholdet til Huckle dø hen, til tross for at han på dette tidspunktet befinner seg på den andre siden av Atlanterhavet. 

Her er det, med andre ord, en rekke emosjonelle øyeblikk og nok av cliffhangere til å holde interessen oppe.

"Sommer på strandpromenaden" er en uforutsigbar og uforglemmelig roman som vil få deg til å både le og gråte.

Alt i alt, er dette en flott roman med fantastiske karakterer, vidunderlige omgivelser, og mye velsmakende mat. 

Den har alt hva man ønsker seg av en god chick-lit bok - kjærlighet, tap, drama, humor og ikke minst en god avslutning. Jeg kan trygt anbefale "Sommer på strandpromenaden"!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar