mandag 11. februar 2013

"Mistanken" av Jørgen Gunnerud

Mistanken
Jørgen Gunnerud
Kriminalroman
Kolon forlag
2012
 
Dette er den 10. romanen til Jørgen Gunnerud. Og hans 3. om Lensmann Magnus Akselsen. Han holder til i ei lita fjordbygd i Finnmark fylke, Korsfjord.

Vi skriver sommer. Akselsen blir i otta utkalt til et lite hus i ei lita fjordbygd i kommunen. I trappa ligger lensmannens søster omgitt av sine betjenter livløs i trappa etter et stygt fall. Det har vært fest i hele tre dager. Skikkelig fuktig.
Den avdøde søsterens ektefelle, blir funnet døddrukken i naborommet. Nettopp løslatt etter å ha sonet en dom i fengsel, for drap og brannstiftelse.
Det tar ikke lang tid før det brenner igjen. Og brannen er den første i en rekke av hendelser som tar pusten i fra deg. For, det skjer helt tilsynelatende og uten sammenheng. Hendelser som truer familier, hjem, eiendom og infrastruktur i det lille Samfunnet!
Akselsens svoger pekes raskt ut som syndebukk.


Nitidig granskning leder imidlertid etterforskeren på helt andre stier...

Det er noe egent med Gunnerud. Debutboka ble skrevet herifra og miljøet, naturskildringene samt forfatterens sikre penselstrøk ga meg et nervepirrende gufs i nakken. Det er en mørk undertone her også. Et gufs fra første til siste side.

Og, veien ut skal koste dyrt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar