mandag 11. februar 2013

"Rumpemelk fra Afrika" av Erlend Loe og Alice Bjerknes Lima de Faria

RUMPEMELK FRA AFRIKA
Forfattere: Erlend Loe og Alice Bjerknes Lima de Faria.
BARNEBOK, 4 - 8 år.
46 sider
Cappelen Damm, 2012.
 
Boken er svær. Enten i A3- eller A2- format. Og hvilke glade farver i neon og andre skarpe, gode farver. Boka er vakkert illustert. Figurene ser så så runde, myke og gode ut. Og de har sin egen form. Barn kan klare å tegne de. Og det vil de nok gjøre for så glade blir de i boka.
Hva er ikke mer koselig enn å få bli lest for? De minste barna må nok ha noen til å lese for. De større barna vil ha stor glede av å få lese den selv.

Historien er kjempefin! En liten ultkkelig gutt, Marko heter han. Vil kun drikke rompemelk fra Afrika.
Da han ikke kan få det fordi foreldrenes både synes navnet lyder rart og mest av alt ikke forstår hva gutten mener. Blir Marco irritert. Over alt møter han voksne. Men de forstår ingenting tenker gutten. Og tar bussen til Afrika. Men hvem han enn spør på den lange reisen.. Vil ingen si noe. Et hemmelighetskremmeri råder. Helt til han møtee en rosa elefant som låner ut sin hånd. Men først må beillene på. Og de venter utenfor en tankstasjon. Der en mann


som fyller opp tanken.
Og på et eget stille vis kjører elefanten bilen av gårde et lite stykke. Og det ern en stolt Marko som kjører hjem med tank med afrikansk rompemelk.

Svaret på hva slags melk det er, får du ikke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar