lørdag 9. februar 2013

"Undervannsgåten" av Jørn Lier Horst

Undervannsgåten
Jørn Lier Horst
Spenning. Barne- og ungdomsbok; 10 - 14 år.
Kagge Forlag, 2013.
 
Hvorfor lå de med sine små blå leselamper til langt på natt og leste til øynene ble store og våte. Jeg snakker om to 9 åringer. Og det gjelder serien Clue som J. L. Horst har laget for barn. Og du verden, jeg forstår de godt. Og er nesten litt misunnelig. Hvorfor hadde vi bare Bobseybarna, Gullhår og Nancy Drew. CLUE betyr ledetråd. Spor for å løse en gåte. Men så gjorde barna meg oppmerksom på, at dette var forbokstavene til fire barn som bor i Skutebukta. Nemlig; Cecilia, Leo, Une og Egon. Egon er en hund. Og han er sta. Disse utgjør en venneflokk.
I hver eneste bok finner du et kart over Skutebukta. Og på de to bakerste sidene et kart over pensjonatet der både Cecilia og Leo bor.
Boka er inndelt i 21 kapitler. Og 133 sider.
I denne boka nr 3, kommer et filmteam til Skutevika. Det skal lages film både over og under vann. Og pensjonatet kryr av både skuespillere og kamerafolk. Men så viser det seg at ikke alle er den de gir seg ut for å være. Og ikke alle vil bli fanget av kameralinsen. Det blir også gjort et merkelig funn i havet.

Jeg er rett og slett imponert og nysgjerrig over hva som skjer videre i serien. Forfatteren tar virkelig barna og ungsommen på alvor, uten at det blir for barnslig. Dette er sunn litteratur for barn. Vi møter tre venner som holder sammen. Og har sunne relasjoner samt interesser. Tre helt bormale barn. Hverken rike eller fattige. Den ene, Cecilia, uten mamma som forrige sommer druknet på merkverdig vis.
Anbefales på det aller varmeste. La barna få beholde denne lesegleden som de finner i bokserien!♥

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar