fredag 22. november 2013

"En Pingles dagbok - Tøffe tider" av Jeff Kinney

En Pingles dagbok - Tøffe tider
Jeff Kinney
Oversatt av Hege Mehren, MNO
Antall sider: 217
Sjanger: Barnebok
Målgruppe: 9-13 år
Gyldendal Norsk Forlag
2013

Jeffrey Kinney (født 19. februar 1971) er en amerikansk forfatter, tegneserieskaper, produsent og spilldesigner som er mest kjent for å ha skrevet "En pingles dagbok".
Han tilbrakte barndommen i Washington D.C. og flyttet til New England i 1995. Jeff bor i dag i Massachusetts med sin kone og deres to sønner.
Han er en av verdens mest populære barnebokforfattere, og bøkene hans har toppet bestselgerlistene overalt - også i Norge!

"En pingles dagbok" er en humoristisk og illustrert barnebokserie av Jeff Kinney. Serien startet som tegneseriestriper på Internett, fikk bokform i 2007, og siden utgitt på 43 språk, bl.a. på norsk.
Bokserien handler om "pingla" Greg Heffley, vennene hans og de håpløse foreldrene. Greg drømmer om å bli berømt. Han blir fulgt fra barndommen til pubertetens begynnelse med festing, kviser, jenter og opprør.

"En Pingles dagbok - Tøffe tider" er den åttende boken i serien om pingla Greg.

Stakkars Greg Heffley. Bestevennen Rowley Jefferson har forrådt ham for en ny kjæreste.
Hvem skal nå ta følge med Greg til skolen? Han er bare nødt til å finne seg en ny bestevenn. Men det er ekstremt vanskelig å finne nye venner. Den eneste gutten som er desperat nok til å ta følge med Greg til skolen, er hans bisarre nabo Fregley. På deres første følge til skolen, mister Fregley alle bøkene til Greg mens de løper vekk fra de slemme Mingo brødrene.
Dessuten er det snart påske, og mors kranglevorne søstre og hans vågale søskenbarn skal komme på besøk. Når Greg finner en magisk 8 ball, tenker han at ting virkelig kommer til å snu. For det kan da ikke være meningen at livet hans skal være så kleint?
Den magiske 8 ballen skal hjelpe ham med å ta beslutninger, som f.eks. hvilken klubb han må bli medlem av dersom han vil unngå å møte på Mingo brødrene etter skolen.
Men karaktererene hans på skolen blir dårligere for hver dag. Nå har han ingen bøker å lese, og om ikke det var nok, skal naturfags prosjektet hans være ferdig til neste uke.
Hva skal en pingle gjøre?

Dette er en lettlest bok for de som er glad i humor. Historien er godt skrevet med episodiske, korte kapitler og har mange illustrasjoner. Disse gjør en god jobb med å formidle historien. Til tross for illustrasjonenes enkle stil, evner de likevel å være ganske uttrykksfulle.

Karakterene er unike og morsomme, og det vil for målgruppen være lett å kjenne seg igjen i deres vaner og væremåter.

Selv om jeg er voksen, så liker jeg "En Pingles dagbok"-serien svært godt, og jeg er sikker på at jeg ville ha gjort det som barn. Hver bok har til nå hatt ulike positive aspekter ved seg, og En Pingles dagbok - Tøffe tider er i så måte ikke noe annerledes.
Med en slik suksess mistenker jeg at forfatteren vil fortsette med en årlig utgivelse i serien.
Så vil det gjenstå å se om han på ny kan klare å formidle gode historier som vil åpne latterdøren til både lesere og anmeldere.

Anbefales!"En pingles dagbok" kalender for 2014.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar