lørdag 23. november 2013

"Mens vi venter på nissen" av Anna Fiske

Mens vi venter på nissen
Anna Fiske
Tekst, illustrasjon og design av Anna Fiske
Sider: 149
Passer for barn fra 6-9 år.
Aschehoug
2013

Anna Fiske (f. 5. september 1964 i Ängelholm, Sverige) er en illustratør, tegneserieskaper og forfatter som er bosatt i Norge.
Hun er utdannet ved linjen for grafisk design og illustrasjon ved Konstfackskolan i Stockholm. Siden 1992 har hun arbeidet som illustratør, serieskaper og forfatter.
Fiskes illustrasjoner er ofte basert på enkle, uttrykksfulle pennetegninger med stor detaljrikdom og i friske farger. Ved å bruke mange av de estetiske virkemidlene vi kjenner fra tegneserier, har hun klart å skape sin egen nisje innen bildeboksjangeren. Humor og lekenhet er viktige elementer i hennes arbeider.
Fiske har vunnet en rekke priser for arbeidene sine, blant annet flere ganger i Årets vakreste Bøker og Visuelt, Oslo bys kulturstipend, og hun mottok Kulturdepartementets tegneseriepris for sit barneblad Rabbel, med tegneserier om Palle Puddel, Farmor og jeg og Kaktuspiken.


Hennes illustrasjoner inneholder ofte enkle figurer og morsomme detaljer tegnet med sort strek og klare fargeflater i en ekspressiv stil.
Fiske har gjennom sitt forfatterskap bidratt i betydelig grad til at det finnes bøker av god kvalitet, også for utviklingshemmede. Flere av hennes bøker er støttet av foreningen Leser søker bok for hennes særegne måte å gjøre ting forståelig på.
Hun jobber i illustratørgruppa Illustratørene, og bor i Oslo med sin mann, tegneren Lars Fiske.

Den fineste julepynten lager du selv, sammen med barna.
Mens vi venter på nissen er proppfull av inspirasjon og deilig, hjertevarm julestemning.

Bli med inn i Rudolfs verksted og lag:
Adventskalender
Luciatog
Nisser
Adventsstjerne
Juletrepynt
Julekort
og andre fine ting.

"Mens vi venter på nissen" er en flott adventsbok for alle barnefamilier. Den inneholder en rekke gode idéer og tips til ting som barn kan lage selv.
Bokens hovedanliggende er å skape hyggelige aktiviteter for hele familien.
Forfatteren formidler alt på en enkel og pedagogisk måte ved hjelp av tekst og tegninger. Det hele tilrettelagt for de minste barna som ennå ikke har lært å lese.
Noe av det man kan lage er: Adventskalender, dorullkalender, kubbelys, adventsstjerne, adventskrans, mosekrans, julekort, julepynt og pepperkakerkort.
Boken starter med en liten gjennomgang av det du trenger for å lage juleting, altså materialer og utstyr. Alt skal være enkelt å få tak i. Mye finner man hjemme, i skuffer og skap. Mye finner man utendørs, og resten kan kjøpes for en rimelig penge.

Reinsdyret Rudolf geleider oss igjennom bokens 149 sider. Han er en sjarmerende krabat, men synes det er så lenge til nissen kommer. Derfor må han finne på noe slik at tiden kan gå litt fortere, og dette "noe" er å lage juleting.

Her legges det opp til at leseren skal bli aktivisert.
Nivået på de ulike aktivitene kan variere, selv om oppskriften er enkel og trinn for trinn forklart.
Og man vil finne noe som passer alle husstandens medlemmer. Både de store og små barna, og de voksne.

Jeg synes det er fint at forfatteren bruker morsomme og enkle illustrasjoner. De mange aktivitetene i boken blir dermed tydelige og lette å forstå.
Her er gode tips til julegaver og forslag til morsomme aktiviteter i førjulstiden.

Dette er en herlig inspirasjons- og hobbybok, og en god kontrast til de andre tilsvarende bøkene som finnes på markedet. Det er flott at man kan få tak i en bok som skiller seg noe ut.

"Mens vi venter på nissen" er en fantastisk bok full av gode idéer og tips som vil pirre skapertrangen og sette fantasien i sving.
Og utvilsomt en morsom og litt annerledes julebok, som jeg trygt kan anbefale til alle barnefamilier!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar