fredag 8. november 2013

"Peri og Peti vender om" av Helga Gunerius Eriksen

Peri og Peti vender om
Helga Gunerius Eriksen
Tekst og illustrasjoner: Helga Gunerius Eriksen
Antall sider: 30
Sjanger: Barnebok, 6-9 år
Språk: Nynorsk
Samlaget
2013Helga Gunerius Eriksen (født 11. oktober 1950 i Stavanger) er en norsk forfatter. Hun vokste opp på Stord, er utdannet cand.mag. med fagene keramikk og filosofi, og bor nå i Bergen. Hun har skrevet bøker i ulike sjangre for barn, ungdom og voksne i snart 30 år. Hun debuterte i 1986 med bildeboken På stripejakt. I 1991 ble hun tildelt Kritikerprisen for Finn Inga! for beste barne- og ungdomsbok. I 2003 ble hun tildelt Brageprisen for Flugepapir, sammen med Gry Moursund.
Helga Gunerius Eriksen har både skrevet og sydd denne store, vesle fortellingen om Peri og Peti. Resultatet er blitt en perle av en bildebok til glede for både små og store lesere.Boken handler om de to små vennene Peri og Peti. En dag våger de seg ut i verden for å oppleve lukter, lyder og nye synsinntrykk.
Men skummelt blir det etter en stund, og da gjelder det å komme seg fort hjem.

Dette er en flott bok som handler om å oppdage verden. Forfatteren evner å formidle glede. Her er det flust med lekenhet og fantasi. Tekstens forse er at det fortelles på et barnlig vis, og man trenger ikke å lese teksten for å ha glede av boken.
Illustrasjonene er store og følelsesvarme, og teksten veldig enkel. Illustrasjonene er sydd og siden fotografert. Forfatteren kaller dette for en egenbrodert bildebok.
Historien er overraskende og morsom, både for den som leser og den som det eventuelt blir lest for.
Illustrasjonene er like livlige som historien, og formatet kler boken. Ikke bare er historien festlig og litt utenom det vanlige, den har også en moral og et pedagogisk formål (der observasjon er et stikkord).

Jeg fikk stor sans for både konseptet og historien om Peri og Peti, og vil derfor anbefale denne hyggelige boken til alle småbarnsfamilier. Historien er svært søt, og det er en god atmosfære i boken.
Boken tar forholdsvis kort tid å lese, så den vil passe perfekt i en lesestund for de helt små.
Bli med på en lærerrik oppdagelsesferd som forandrer de to hovedpersonene!

Anbefales!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar