mandag 27. juli 2015

"Dustedagboka 8 1/2" av Rachel Renée Russell

Dustedagboka 8 1/2
- OMG! Alt om meg - dagboka!
Rachel Renée Russell
Barnebok, 9-14 år
266 sider
Oversatt av Kirsti Vogt, MNO
Kagge Forlag
2015

Rachel Renée Russell er advokat og forfatter. Hun skrev sin første bok som sjetteklassing i bursdagsgave til sine to yngre brødre. Hun har hatt enorm suksess med Dustedagbøkene om Nikki Maxwell.

Bøkene har solgt i fem millioner eksemplarer i USA, og de er solgt til 32 land.

Hun har oppdratt to døtre og overlevd så hun kan fortelle andre om det. Hobbyene hennes er blant annet å dyrke lilla blomster og holde på med helt unyttig håndarbeid (som å lage en mikrobølgeovn av ispinner, lim og glitter). Rachel bor nord i Virginia sammen med en bortskjemt yorkshireterrier som terroriserer henne hver eneste dag ved å klatre opp over PC-en og kaste kosedyr på henne mens hun skriver. Og ja, Rachel anser seg som en ekte dust.

I "Dustedagboka 8 1/2" er det Nikki  J. Maxwell som stiller spørsmål, og du svarer. For hver dag i året har Nikki funnet

et spørsmål, slik som hva du dagdrømmer om, hva du skal gjøre i sommerferien eller hvem som er din store helt.
Boken går over to år, og det er satt av plass til svar i både år 1 og år 2. Det er gøy å sammenlikne svarene, for å se hvor mye du har forandret deg. Nikkis spørsmål setter i gang tankene, og er morsomme å svare på.

Boken inngår i serien Dustedagboka, der det foreløpig har kommet ut åtte bøker om Nikki Maxwell og hennes tabber, gleder og hysteriske utfall.

Hvis du er like hektet på dagbøker som Nikki Maxwell, kommer du til å elske "OMG! Alt om meg-dagboka!". Her finner du 365 spørsmål, pluss et bonusspørsmål som kommer å få deg til å tenke, le og oppdage nye og overraskende sider ved deg selv.

Du kan kose deg med å skrive om saftig sladder, morsomme historier og dine aller pinligste øyeblikk! I tillegg kan du fortelle hva du drømmer om, hva du ønsker deg og hva du i all hemmelighet tenker på.

Du kan skrive i denne dagboka hver eneste dag i to år! Og når du leser gjennom den, kommer du til å bli overrasket over hvor mye du har forandret deg - og hvor mye som er helt likt.

Totalt sett er "Dustedagboka 8 1/2" en god bok som oppmuntrer barna til både å lese og skrive.

Dette er en morsom og søt bok, og en bok jeg vil anbefale alle barn. Men den vil nok passe aller best for unge jenter i alderen 9 til 14 år.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar