tirsdag 18. mars 2014

"Super-Charlie & kosedyrtyven" av Camilla Läckberg

Super-Charlie & kosedyrtyven
Camilla Läckberg
Illustrasjoner av Millis Sarri
Barnebok
Oversatt av Gry Brenna
Juritzen jr
2014


Camilla Läckbergs populære lille superhelt er tilbake i et nytt fantastisk eventyr!

En skummel tyv sniker seg rundt i husene. Han stjeler kosedyr!
Super-Charlie må hente frem sine aller beste detektivegenskaper for å fakke den listige tyven. Og som alltid må Super-Charlie være super i smug.


I den første boken om babyen Super-Charlie, fikk leseren vite hvordan Charlie ble en superhelt, hvor han fikk kappen sin fra og hvor han fløy for å ordne opp i noe på sin egen lille (stinkende) måte.Nå må han finne ut av hvor det har blitt av storesøsters kosedyr, Glennis. Har det virkelig vært et innbrudd hos familien i løpet av natten? Og hvorfor skulle det eneste som hadde blitt stjålet være en gammelt kosedyr?
Super-Charlie våkner av at storesøster er helt fortvilet. I ren forskrekkelse, letter han fra sengen sin og flyr ned på gulvet. Heldigvis hadde ingen sett den lille flyturen hans. Det er nemlig bare mormor som kjenner til superkreftene hans.

Alle i familien leter høyt og lavt, men de finner ikke Glennis noen steder. Pappa som er politi, forteller at de her om dagen tok en kosedyrtyv på fersk gjerning. Charlie trodde ikke sine egne ører. Tenk at det fantes folk som stjal kosedyr fra små barn!
Når familien om morgenen drar på jobb og skole, er Charlie hjemme med mormor. Charlie er litt irritert fordi han ikke helt har lært seg hvordan superhørselen hans fungerer. I løpet av dagen leter Charlie og mormor etter spor på storesøsters rom, og de finner faktisk flere ting som virker interessante...

Når pappa kommer hjem fra jobb, og har med seg et nytt kosedyr til datteren, reagerer hun ikke helt som forventet. Hun blir ikke glad i det hele tatt, men begynner i stedet å hylgråte.

Som voksen kan jeg faktisk nå begynne å forstå hva som faktisk har skjedd med kosedyret Glennis.
Gamle stinkende kosedyr og suttekluter. Hva har man ikke hatt lyst til å gjøre med dem?

Super-Charlie kommer selvsagt til å løse dette "mysteriet", og alt blir til slutt både fryd og gammen.

 Illustrasjonene er laget av Millis Sarri, og har som i den første boken mange herlige detaljer. De gir  en god visualisering av historien.

Camilla Läckberg skriver om sin hjembygd Fjällbacka i sine kriminalromaner, og i denne boken er hun selv med. Charlie mor er i alle fall svært lik bokens forfatter. Hans pappa er politi (som Läckbergs ektemann) og de to storesøskene er også svært like de i Läckbergs egen familie.

Jeg synes det er artig med en kriminalfortelling for små barn. Uten blod og avansert politi-etterforskning, men som likevel er spennende og morsom å lese.

Det er en sjarmerende bok med en god historie, flotte illustrasjoner og med et avsluttende spørsmål, noe som antyder at det garantert vil komme flere bøker om Super-Charlie.

Anbefales på det varmeste!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar