torsdag 11. desember 2014

"Grepet av deg" av Sylvia Day

Grepet av deg
Sylvia Day
Roman
362 sider
Oversatt av Svein Svarverud & Embla Skjong Bjørnerem
Bastion forlag
2014

Sylvia Day har gjentatte ganger vært nummer en på New York Times' bestselgerliste og er en internasjonalt bestselgende forfatter med over 20 prisbelønnede romaner, solgt i mer enn 40 land. Hun er den nummer en bestselgende forfatteren i 23 land, med titalls millioner solgte eksemplarer.

Rettighetene til å lage en TV-serie basert på Crossfire-bøkene er kjøpt av det amerikanske produksjonsselskapet Lionsgate.

Sylvia Days bøker er solgt i over 250 000 eksemplarer i Norge og hun har ligget på de norske bestselgerlistene i over 40 uker. Internasjonalt har bøkene solgt i flere titalls millioner.

"Grepet av deg" er den fjerde boken i Crossfire-serien, og er visstnok den heteste så langt!

Boken fortsetter historien (fra de tre foregående bøkene i serien) om paret Eva Tramell og Gideon Cross. Nå må de hanskes med nye utfordringer i sitt stormende forhold.

Forholdet til Eva og Gideon har hittil vært som en virvelvind, så hva annet er å forvente enn at de gifter seg? Men foreløpig forblir det en hemmelighet.
Både venner og familie lot seg nemlig overraske når de fikk vite om forlovelsen, så de nygifte har på ingen som helst måte noe hastverk med å fortelle dem det.
Faktisk har Eva en plan som går ut på å ikke si noe, og i stedet holde et nytt bryllup hvor bare de nærmeste blir invitert. Planene er allerede lagt, men om én person får greie på disse, er alt ødelagt.

Man skulle jo tro at løftene de hadde gitt hverandre ville skape et ubrytelig bånd dem i mellom, men ironisk nok er dette akkurat det som skal til for å drive paret fra hverandre.

Til å begynne med er ekteskapet alt annet enn ordinært, og det frembringer all smerte og usikkerhet som har ligget og ulmet under forholdets overflate. En sterk seksuell kjemi kan nemlig ikke være basisen for et ekteskap, og det som i utgangspunktet brakte dem sammen, truer nå med å ødelegge dem.
Vil de være på vei mot en skilsmisse før noen i det hele tatt vet at de er gift?...

Jeg har ikke lest noen av de tidligere Crossfire-romanene, så denne boken var min første introduksjon til serien, og for en introduksjon det var! Etter kun noen få sider var nemlig de to hovedkarakterene i full utfoldelse.

Når det gjelder selve historien, ble jeg imponert over at jeg evnet å plukke opp tidligere historie og plot svært raskt. Gjennom hele boken, følte jeg likevel at denne godt kunne ha fungert som en frittstående bok. Men jeg er neimen ikke sikker på om dette hadde vært tilfelle hvis jeg hadde startet med å lese den første, andre eller tredje boken.

Jeg må medgi at dette ikke er min typre genre, men jeg kan likevel forstå at Sylvia Day har sin fanskare.
Det er nemlig mye følelser i boken, og jeg likte å lese om Eva og Gideons stormfulle forhold.

Dessuten er språket godt, og forfatteren er flink til å skildre både karakterer og miljø.

Sylvia Day er en talentfull forfatter og jeg er sikker på at hun har mye i vente for leserne med den femte og siste boken, som for øvrig utgis neste år (2015).
Faktisk ser jeg frem til å lese om hvorledes Eva og Gideons turbulente historie vil bevege seg mot en spennende slutt.

Anbefales, kanskje spesielt for de av dere som liker "Fifty shades of Grey" bøkene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar