mandag 23. mars 2015

"Super-Charlie & Mormormysteriet" av Camilla Läckberg

Super-Charlie & Mormormysteriet
Camilla Läckberg
Illustrasjoner av Millis Sarri
Barnebok
32 sider
Oversatt av Gry Brenna
juritzen jr.
2014

Camilla Läckberg (f. 30. august 1974) er en svensk forfatter. Hun er en av Nordens mest populære krimforfattere og hennes bøker er solgt i 5 millioner eksemplarer. Camilla Läckberg har tre barn og den ene sønnen heter faktisk Charlie.
Charlies familie ligner forøvrig Läckbergs egen på en prikk.

Ideen til Super-Charlie kom da Camilla Läckberg ventet sitt tredje barn. Når storesøskene lurte på hva som var i mammas mage våknet historiefortelleren i henne til liv og karakteren Super-Charlie begynte å ta form.

"Super-Charlie og mormormysteriet" er Läckbergs tredje bok om babyen med superkrefter.

På et helt vanlig sted, på en helt vanlig dag, blir det født en helt vanlig baby, Charlie. Men så støter to stjerner

sammen langt der ute i verdensrommet. Stjernestoffet faller ned på jorden og lander på nyfødte Charlie. I det øyeblikket forvandles han. Han er ikke lenger en vanlig baby - han er Super-Charlie!

Men det er bare mormoren til Charlie som vet at han har superkrefter. Det er ganske tøft å ikke kunne få vise noe av det han kan til andre, i motsetning til hva mange andre barn kan. For hvor nedverdigende er det ikke å gå rundt i en bleie og snakke babyspråk?

I denne boken, drar Super-Charlie og hele familien på campingferie.
Det er bare pappa og Charlie som ser frem til all moroa på campingplassen. De andre i familien blir noe motvillig med.

Når de drar av gårde er campingbilen full av saker og en sur familie. Og det er bare Charlie og pappa som er i godt humør.

Men det viser seg å ikke bli noen avslappende ferie.
For morgenen etter at de har kommet fra til campingplassen er mormor borte. Det virker ikke engang som at hun har sovet i sengen sin om natten. Har hun blitt kidnappet?
Mens alle er opptatte med å lete etter henne, våger Charlie seg ut på en flytur uten at noen av de andre merker det. Det er nemlig ingen i familien som vet at han kan fly, utenom mormor.
Og nå er hun borte!

Super-Charlie må dermed ta grep for å løse dette mysteriet, og han får bl.a. behov for sin nye kraft, røntgensynet (som han for øvrig ennå ikke har lært seg å bruke ordentlig).

"Super-Charlie & Mormormysteriet" er en søt og spennende bok som er krydret med superkrefter.

Historien er rikt illustrert av Millis Sarri, og illustrasjonene hennes har en ekstraordinær detaljrikdom. De gir  en god visualisering av historien og er ikke annet enn fabelaktige og fengende.

Camilla Läckberg har med "Super-Charlie & Mormormysteriet" skrevet en søt og morsom bildedbok med mye å peke på, mens man leser historien for de minste barna.

Det er ganske forfriskende med en bok der rollene er snudd på hodet. I denne boken er det barnet som løser problemene og som er den smarte i familien. Jeg er helt sikker på at det vil inspirere barn til å tørre å tro på sine egne ferdigheter.

Fantasien setter i hvert fall ingen grenser i denne boken, og det er jeg glad for!

 

Mine anmeldelser av de to første bøkene i serien:

http://heartartpaintingandlyrics.blogspot.no/2014/03/super-charlie-av-camilla-lackberg.html

http://heartartpaintingandlyrics.blogspot.no/2014/03/super-charlie-kosedyrtyven-av-camilla.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar