tirsdag 31. mars 2015

"Pondus anbefaler! - Skavlans samlede"

Pondus anbefaler!
Skavlans samlede
Egmont Publishing
2015

"Pondus anbefaler" er et adelsmerke som blir spesielt utvalgte tegnere til del i en ny albumserie fra Egmont. I denne albumserien vil Frode Øverli vise fram de beste norske serietegnerne og rutesmedene.

Og Fredrik Skavlan - som har illustrert bøker og jobbet for aviser som Morgenbladet og Dagbladet - er så god at han får æren av å åpne hele albumserien.

De aller fleste kjenner Fredrik Skavlan som Skandinavias ubestridte talkshowkonge. Hver fredag holder han hoff og verdensstjerner og kongelige kommer ramlende inn fra alle kanter. Med et lurt smil og M minus i engelsk holder han småpraten igang og høyhetene har selvsagt ting de vil fortelle til Fredrik. De åpner seg opp i takt med beltespennene til millioner av tacomette tv-tittere og vi lar oss imponere.


Som Pondus-skaper Frode Øverli skriver i forordet:
Og alt dette gjør han på hobbybasis. For mannen har faktisk et ærlig yrke og resultatet er dette bladet.
"Skavlans Samlede" er en samling av vitsetegninger og illustrasjoner som beviser at Fredrik Skavlan er minst like bra på papir som på tv.
Han røffe strek og sylskarpe poenger anbefales på det varmeste.


Frode Øverli er fascinert av den helt spesielle stilen, som han ikke kan se er rappet fra noen, og sier at Skavlan har skapt et eget uttrykk som han misunner ham.

Børge Lund - mannen bak serien "Lunch" - er enig med Frode.
- Jeg leser og ler. Som alle andre. Så ser jeg en ekstra gang på ansiktsuttrykkene, klærne, brillene hundene og tøflene - og ler enda mer. Så gråter jeg en liten skvett over at han får det til å se så
enkelt ut.


Fredrik Skavlan er rørt over rosen, men klar over at han får tegnet alt for lite i tv-sesongen.
- Det er fordi jeg har en jobb til. Og fire barn. Og en stor hund. Hunden ser skuffet på meg hver gang jeg setter meg ned for å tegne.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar