tirsdag 27. oktober 2015

"Wilfred redder verden" av Georgia Pritchett

Wilfred redder verden
Georgia Pritchett
Illustrert av Jamie Littler
Barnebok, 6-9 år
192 sider
Oversatt av Heidi Sævareid
Aschehoug
2015

Georgia Pritchett er komiker og har skrevet manus til en rekke tv-komedier, blant annet "Have I Got News for You", "Graham Norton", "Wallace og Gromit" og en rekke andre. "Wilfred redder verden" er hennes første barnebok. Georgia bor i London sammen med mann og barn.

Hovedpersonen, Wilfred er en gutt som, i likhet med mange av oss, har urimelige bekymringer om den minste lille ting i livet.
Og Wilfred har det virkelig med å bekymre seg, han bekymrer seg nemlig hele tiden.

Men problemene blir større enn peanøttsmør som setter seg fast i ganen eller kravlekryp med trillioner av bein og viftende følehorngreier i stedet for øyne, når et ond geni, med navn Alan, og hans høyre hånd, hunden Kevin Phillips, flytter inn i nabohuset. Alan er en ond galning som ønsker å ødelegge verden...

Det rare er at nesten ingen later til å skjønne hvor ond den nye naboen egentlig er – det er bare Wilfred som forstår hvor galt det er fatt. Hvordan skal dette gå?

Wilfred skjønner at han må finne en måte å overvinne frykten sin på, for han innser at det bare er han som kan stoppe Alans latterlige, men likevel onde plan for å ødelegge verden...

Klarer Wilfred å legge bort bekymringene lenge nok til å redde verden?

"Wilfred redder verden" er en særdeles sjarmerende og engasjerende bok, og med humor nok til å underholde både små og store.

Boken handler for det meste om å ha mot til å håndtere sine bekymringer, noe som både barn og voksne kan relatere seg til.

Ved hjelp av et hefte, fra biblioteket, som heter "Hvordan slutte å bekymre seg", får Wilfred tips om ulike mestringsstrategier. Der står det forslag til ting som kanskje kan hjelpe han:
Nummer Én: Tegn et bilde av tingen du bekymrer deg for. Nummer To: Tenk på det verste som kan skje. Nummer Tre: Tenk på en handlingsplan hvis det verste skulle tenkes å slå til. Nummer Fire: Tenk på situasjonen og prøv å komme på noen fakta eller rasjonelle tanker.

Wilfred holder seg til denne planen, og den viser seg å fungere ganske godt.

Boken er velegnet til høytlesning, eller som de litt større barna kan lese selv.

De korte kapitlene, det flytende språket og de flotte illustrasjonene hjelper lesingen på vei.

Kombinasjonen av flotte illustrasjoner og en artig fortelling om en litt motvillig helt, gjør at historien fenger fra første side. "Wilfred redder verden" er storslagen underholdning.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar